20 Απρ 2016

ΕΟΣΣ - Ομόφωνο ψήφισμα κατά υπουργείου και βουλευτή Σάμου (Ηχητικό)

Σε ομόφωνο ψήφισμα κατά του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων αλλά και του βουλευτή Σάμου κ. Δημήτρη Σεβαστάκη, κατέληξε η έκτακτη γενική συνέλευση της Ένωσης Οινοποιητικών Συνεταιρισμών Σάμου την Δευτέρα 18 Απριλίου. Σήμερα Τετάρτη 20 Απριλίου, προχωρούν σε πανσαμιακή, παναγροτική κινητοποίηση με σημείο συγκέντρωσης το Μουσείο Οίνου. Διαβάστε παρακάτω το ομόφωνο ψήφισμα και ακούστε τα όσα ανέφερε στον διευθυντή του "Σαμιακού Βήματος" Μάνο Στεφανάκη, στην εκπομπή του στο ράδιο "Αρμονία", το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΟΣΣ Στέλιος Γιαννικάκης.








ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ  ΑΡ. 188/18-4-2016

ΟΜΟΦΩΝΟ  ΨΗΦΙΣΜΑ

Η Κυβέρνηση, η ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και ο Βουλευτής Σάμου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Δημήτρης Σεβαστάκης, μεθοδεύουν από την στιγμή που εκλέχτηκαν, την κατάργηση της αναγκαστικότητας των Πρωτοβάθμιων Οινοποιητικών Συνεταιρισμών και της Ε.Ο.Σ.Σ, ώστε να παραδοθεί η αξία του Σαμιώτικου κρασιού και οι Σαμιώτες Αμπελοκαλλιεργητές σε ιδιωτικά, τοπικά και ευρύτερα, επιχειρηματικά συμφέροντα.
Κατάληξη αυτών των μεθοδεύσεων είναι το άρθρο 32 του Νομοσχεδίου-καρμανιόλα περί συνεταιρισμών που κατατίθεται την Τετάρτη 20/04/2016 στην Βουλή και ανοίγει διάπλατα την πόρτα για την κατάργηση της αναγκαστικότητας με απλή Υπουργική απόφαση.
Μια τέτοια εξέλιξη θα διαλύσει τον αμπελοοινικό τομέα της Σάμου, που αποτελεί την σημαντικότερη παραγωγική βάση, την παράδοση, τον πολιτισμό και την ιστορία του νησιού.
Η ΓΣ της Ε.Ο.Σ.Σ:
Κ Α Τ Α Γ Γ Ε Λ Ε Ι
Την Κυβέρνηση, τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και τον Βουλευτή Σάμου του ΣΥΡΙΖΑ, ως υπονομευτές της οικονομίας, του πολιτισμού και της ιστορίας της Σάμου.
Α Π Α Ι Τ Ε Ι
·      Την άμεση απόσυρση του άρθρου 32 και την αντικατάστασή του με το προτεινόμενο απ΄ την Ε.Ο.Σ.Σ και την ΕΝΩΣΗ ΜΑΣΤΙΧΟΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΧΙΟΥ.
·      Σε περίπτωση που ο Βουλευτής Σάμου Δημήτρης Σεβαστάκης αρνηθεί να στηρίξει την πρόταση της Ε.Ο.Σ.Σ και της ΕΝΩΣΗΣ ΜΑΣΤΙΧΟΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΧΙΟΥ, στην θέση του άρθρου 32, κρίνεται ανεπιθύμητος από τους Αμπελουργούς του νησιού.
Α Π Ο Φ Α Σ Ι Ζ Ε Ι
Πάνδημη, πανσαμιακή, παναγροτική κινητοποίηση την Τετάρτη 20/04/2016 στις 9 το πρωϊ, με συγκέντρωση στο Μουσείο Οίνου της Ε.Ο.Σ.Σ στο Μαλαγάρι, που θα καταλήξει στην Πλατεία Πυθαγόρα και θα επιδόσει το παρόν ψήφισμα στον Βουλευτή Σάμου του ΣΥΡΙΖΑ.
Κ Α Λ Ε Ι
Τους αμπελουργούς, τους εργαζόμενους, τους τοπικούς φορείς, σύσσωμο τον Σαμιακό λαό να παλέψουν δυναμικά, μαχητικά, ενωτικά ώστε να υποχρεώσουν την Κυβέρνηση να αποσύρει το άρθρο 32 και να διατηρήσει τους Πρωτοβάθμιους Συνεταιρισμούς και την Ε.Ο.Σ.Σ με την σημερινή τους αναγκαστική νομική μορφή.
ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ
Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΜΟΧΘΟΥ ΤΩΝ 3.000 ΑΜΠΕΛΟΥΡΓΩΝ, ΤΟΥ ΣΑΜΙΩΤΙΚΟΥ ΚΡΑΣΙΟΥ, ΤΩΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ Ε.Ο.Σ.Σ ΕΙΝΑΙ     ΚΑΘΗΚΟΝ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required