27 Μαΐ 2016

Πορεία διαμαρτυρίας ελάχιστων μεταναστών αναστάτωσε το κέντρο της πρωτεύουσας


Πορεία, αποτελούμενη από μικρό αριθμό μεταναστών (άνδρες και παιδιά προερχόμενα από αφρικανικές χώρες), πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή 27 Μαΐου στο κέντρο της πρωτεύουσας. Κρατώντας αυτοσχέδια πλακάτ από χαρτόνι με συνθήματα «Χρειαζόμαστε την ελευθερία μας (γραμμένο σε greeklish), «No Racism» και «Let us free», έφτασαν στην πλατεία Πυθαγόρα και συνέχισαν μέχρι το τέλος της παραλιακής επιστρέφοντας και φωνάζοντας στα αγγλικά, συνεχώς, τη λέξη «Ρατσιστές» αναφερόμενοι προφανώς στους έλληνες που τους φιλοξενούν .........










Φωτό: Γ. Τσεβρένης



Φωτό: Μ. Σβαρνιάς


Απορίας άξιο αποτελεί το γεγονός πως έφτασαν να οργανώσουν την πορεία τους  σε ώρες λειτουργίας της αγοράς, με πολύ κόσμο να κυκλοφορεί και τουρίστες να απαθανατίζουν το περιστατικό, χωρίς αστυνομική παρέμβαση. Να σημειωθεί ότι στην πόλη υπάρχει πλέον και δύναμη διμοιρίας των ΜΑΤ η οποία δεν παρακολούθησε ούτε διακριτικά ή από απόσταση την πορεία. Μόνο στην παραλιακή υπήρξε συνοδεία 2 μοτοσικλετιστών και περιπολικού οχήματος του Λιμαναρχείου Σάμου. Ας μας εξηγήσει ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Γ. Μουζάλας, στην επίσκεψή του στη Σάμο, στα πλαίσια των εργασιών του συνεδρίου της ΚΕΔΕ που θα πραγματοποιηθεί στο πυθαγόρειο από 2 έως 4 Ιουνίου.



Η συγκέντρωση στην πλατεία - Φωτό: Α. Τσιώλης


Φωτό: "Σαμιακό Βήμα

Φωτό: Μ. Σβαρνιάς


Όπως έχουμε ήδη γνωστοποιήσει σε παρελθοντική ανάρτησή μας, το συνέδριο θα ασχοληθεί με τις μεταναστευτικές ροές, το μεταναστευτικό και πως επηρεάζει την κοινωνία, την οικονομία και τον τουρισμό. Η εφαρμοζόμενη  πολιτική πάντως της υπάρχουσας κυβέρνησης, η αδιαφορία για την συγκέντρωση μεταναστών στα νησιά μας με πορείες διαμαρτυρίας στο ξεκίνημα της νέας τουριστικής περιόδου, η ανυπαρξία των υπηρεσιών για την άμεση έκδοση ασύλου, δημιουργούν εκρηκτικό κλίμα με απρόβλεπτες μέχρι στιγμής διαστάσεις των εξελίξεων που θα ακολουθήσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required