9 Μαΐ 2016

"Έλαμψε" το Ποσειδώνιο!

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε χτες ο εθελοντικός καθαρισμός βυθού και παραλίας στο Ποσειδώνιο, στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Ημέρας Καθαρισμού, Let’s clean up Europe. 

Και φέτος ο Εξωραϊστικός Σύλλογος Ποσειδωνίου - ο Άγιος Νικόλαος κάλεσε το Σύλλογο Αυτοδυτών Σάμου σε μια από κοινού εθελοντική δράση, στην οποία συμμετείχαν ενεργά: η σχολή καταδύσεων Aegean Scuba, η σχολή καταδύσεων Samos Dive Center, το κέντρο καταδύσεων Hotel Kerveli Village Diving Center, το Ινστιτούτο Θαλάσσιας Προστασίας – Αρχιπέλαγος, το Πνευματικό Ίδρυμα Νικόλαος Δημητρίου και ο Δήμος Σάμου.


Οι αυτοδύτες μαζί με κατοίκους και επισκέπτες ανέλαβαν να καθαρίσουν το βυθό του Ποσειδωνίου. Δώδεκα αυτοδύτες έφεραν στην επιφάνεια 23 διάτρητους σάκους - που ήταν προσφορά της Γεωπονικής Λύσης του  Μιχάλη Π
νευματικάκη- γεμάτους με γυάλινες, πλαστικές και μεταλλικές συσκευασίες φαγητού, πλαστικά μπουκάλια, αλουμινένια κουτάκια, πλαστικές σακούλες, ρόδες και πεταμένο αλιευτικό εξοπλισμό. Στην επιφάνεια ελεύθεροι δύτες και κάτοικοι του Ποσειδωνίου με βάρκες και θαλάσσια ποδήλατα μετέφεραν τα σκουπίδια στο μεγάλο κάδο που είχε τοποθετήσει ο δήμος Σάμου στη παραλία προς υποστήριξη της δράσης. 

Ακόμα δύο ομάδες εθελοντών κατέπλευσαν και καθάρισαν τις μικρές παραλίες μεταξύ Ποσειδωνίου και Σιδερά και το ακρωτήριο Γάτος, από τα συσσωρευμένα πλαστικά και μεταλλικά απορρίμματα. Εντύπωση έκανε ο όγκος των φουσκωτών βαρκών που ανέσυραν και ένα οικιακό ψυγείο.


Η εθελοντική δράση ολοκληρώθηκε με ούζο και μεζέδες στην ακροθαλασσιά, προσφορά της ταβέρνας Κερκέζος. 




 



 


 


 







 


 

 



 

 


 









 




















Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required