5 Ιουν 2016

ΜΚΟ: Μεταφορά μεταναστών σε παραλίες του Πυθαγορείου για μπάνιο


Την ίδια στιγμή που ο τουρισμός της Σάμου πασχίζει να σηκωθεί στα πόδια του , ΜΚΟ γράφουν στα παλιά του υποδήματα τους τουριστικούς επιχειρηματίες μας και οργανώνουν χωρίς καμία συνεννόηση με τοπικούς φορείς μεταφορά μεταναστών για αναψυχή στις παραλίες του Πυθαγορείου , στην καρδιά του σαμιώτικου τουρισμού ,  πλάι σε μερικά από τα σημαντικότερα ξενοδοχεία του νησιού.  

 

Την ίδια ώρα που μέσα στο ξενοδοχείο Doryssa σύνεδροι σώζουν , στα λόγια, την χώρα και τα νησιά μας από το μεταναστευτικό πρόβλημα λίγα μέτρα πιο κάτω άλλες οργανώσεις πολύ πιο αποτελεσματικές και με οργανωμένες πράξεις δημιουργούν προβλήματα στις τουριστικές επιχειρήσεις που αγωνίζονται φέτος να ορθοποδήσουν . Κάνουν συνειδητά αυτό ακριβώς που προσπαθούν όλοι οι τουριστικοί παράγοντες να ελαχιστοποιήσουν , την επαφή ξένων παραθεριστών με μετανάστες . Χωρίς να ενημερώνουν κανέναν .

 

Έκπληκτοι έμειναν λοιπόν οι περαστικοί που είδαν σήμερα στις 1100 περίπου να κατεβαίνει από λεωφορείο μπροστά στο Doryssa ομάδα περίπου 30 μεταναστών οι οποίοι με συνοδεία δύο ξένων κάποιας ΜΚΟ , αφού πρώτα φυσικά πέρασαν μπροστά από τα ξενοδοχεία της περιοχής , έφτασαν στην αρχή του Ποτοκάκιου  . Αφού διασκέδασαν δίπλα στους λιγοστούς τουρίστες που βρίσκονται στην περιοχή , επέστρεψαν με τον ίδιο τρόπο περίπου στις 16:00 .

 

Οι Σαμιώτες δεν είναι ρατσιστές και οι παραλίες της Σάμου φυσικά ανοιχτές σε όλους αλλά απύθμενη είναι και η αναισθησία και το θράσος κάποιων ΜΚΟ που προφανώς αδυνατούν να καταλάβουν τι συμβαίνει γύρω τους , δεν τους ενδιαφέρει η τοπική οικονομία ή δεν κατάλαβαν ακόμα από τι ζούνε οι περισσότεροι κάτοικοι του νησιού που τους φιλοξενεί . Προφανώς για τις επιχειρήσεις ΜΚΟ δεν υπάρχει τίποτα άλλο άξιο λόγου στο νησί πέρα από τους μετανάστες ή δυστυχώς έτσι δείχνουν στην πράξη .  

Μήπως θα έπρεπε , άμεσα,  όσο είναι ακόμα νωρίς , να ζητηθεί ευγενικά  σε όλες τις ΜΚΟ να μαζευτούν επιτέλους για όσο καιρό διαρκεί η κουτσουρεμένη φετινή τουριστική περίοδος μας; Δυστυχώς καλώς ή κακώς τουρίστες και μετανάστες δεν πάνε μαζί , αυτό είναι γεγονός αποδεδειγμένο πια και οφείλουμε να το σεβαστούμε όσο μπορούμε ,αν φυσικά μας ενδιαφέρει να υπάρχει τουρισμός και δουλειές στο μέλλον στον τόπο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required