3 Ιουν 2016

Βίαια επεισόδια στο Hot Spot Σάμου

Φωτό: ΑΠΕ

Βίαια επεισόδια ξέσπασαν χθες, βράδυ Πέμπτης 2/6, στο Hot Spot Σάμου όπου Μαροκινοί, Αφγανοί και Πακιστανοί πρόσφυγες συνεπλάκησαν μεταξύ τους. Εννέα άτομα μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο, ενώ πολλοί περισσότεροι υπολογίζονται οι πρόσφυγες που τραυματίστηκαν. Σύμφωνα με την Αστυνομική Διεύθυνση Σάμου, οι εκτεταμένες συμπλοκές ξέσπασαν γύρω στις 21:30, για άγνωστη αιτία. Σε αυτές ενεπλάκησαν περίπου 150 άτομα, πολλά από τα οποία είχαν πάνω τους αιχμηρά αντικείμενα. 




Οι πρόσφυγες έβαλαν φωτιά σε δύο οικίσκους (καταστράφηκαν ολοσχερώς), η οποία κατασβέστηκε από δυνάμεις της Πυροσβεστικής.Την κατάσταση εκτόνωσε η επέμβαση των ανδρών της διμοιρίας ΜΑΤ που βρίσκεται μόνιμα το τελευταίο διάστημα στο χώρο του κέντρου.Η αστυνομία προχώρησε σε 25 προσαγωγές, πολλές από τις οποίες θα μετατραπούν σε συλλήψεις.
Μόνο τυχαίο δεν μπορεί να θεωρηθεί το γεγονός ότι την ίδια ώρα στο Πυθαγόρειο βρίσκονταν σε εξέλιξη οι εναρκτήριες εργασίες του συνεδρίου, με θέμα το μεταναστευτικό ζήτημα, της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, όπου μιλούσαν μεταξύ άλλων, οι υπουργοί Εσωτερικών κ. Π. Κουρουμπλής, Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Γ. Μουζάλας και οι αρχηγοί της Ν.Δ. κ.κ. Κ. Μητσοτάκης και του «Ποταμιού» Σ. Θεοδωράκης.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required