10 Ιουν 2016

Nίκος Κατρακάζος: "Καλούμε την Κυβέρνηση να ξεκαθαρίσει τις προθέσεις της"

Σε δήλωση για τις πρόσφατες εξελίξεις στο μεταναστευτικό πρόβλημα προχώρησε ο αντιπεριφερειάρχης Σάμου, κος Νίκος Κατρακάζος, με την οποία καλεί την Κυβέρνηση να ξεκαθαρίσει άμεσα τη θέση της, ώστε να μεταφερθούν οι εγκλωβισμένοι μετανάστες εκτός του νησιού μας, και να ενεργήσει επίσης, για την άμεση μεταφορά  σε κλειστές δομές όσων αποδεδειγμένα επιδίδονται σε παραβατικές ενέργειες δημιουργώντας προβλήματα στην τοπική κοινωνία.  Αναλυτικά η δήλωση του κου Κατρακάζου έχει ως εξής:

"Από την πρώτη στιγμή που ξέσπασε το προσφυγικό-μεταναστευτικό πρόβλημα είχαμε ως κοινωνία μια αδιαπραγμάτευτη κόκκινη γραμμή με την οποία οδηγό κινηθήκαμε το δύσκολο 2015 και κατά γενική ομολογία τα καταφέραμε. Ολιγοήμερη (2-3 μέρες το πολύ) παραμονή των μεταναστών και προσφύγων στο νησί μας και προώθηση μετά την καταγραφή στην ηπειρωτική  χώρα.


Με την υπογραφή της συμφωνίας Τουρκίας – Ευρωπαϊκής Ένωσης, που άλλαξε τα πάντα, η χώρα μας ανέλαβε υποχρεώσεις που ήξερε ότι δεν είχε την ετοιμότητα να εκπληρώσει. Εξέταση των αιτήσεων ασύλου σε 14 μέρες. Σήμερα 2,5 μήνες μετά οι μετανάστες  και πρόσφυγες  παραμένουν στο νησί μας εγκλωβισμένοι,  ελεύθεροι εντός του νησιού μετά τις 25 μέρες, με όλα τα προβλήματα που αυτό δημιουργεί.


Είναι διάχυτη πλέον η εντύπωση σε όλους μας, ότι ερήμην μας πιθανόν να προετοιμάζεται από την Κυβέρνηση  η δημιουργία  των συνθηκών για το μακροχρόνιο εγκλωβισμό  όλων αυτών των ανθρώπων στο νησί μας στα πρότυπα και άλλων κέντρων στην ηπειρωτική χώρα. Η προσπάθεια με πλάγιο τρόπο κάποιων επαγγελματικών «εθελοντικών» οργανώσεων (ΜΚΟ) για δημιουργία  «ιδιωτικών καταφυγίων» σε εγκαταλειμμένα ξενοδοχεία σε τουριστικές μάλιστα περιοχές,  αυξάνει ακόμη περισσότερο το φόβο μας για την ύπαρξη τέτοιων σχεδίων, που εκπονούνται ερήμην της τοπικής κοινωνίας και των αιρετών εκπροσώπων της.


Ζώντας σήμερα το πρόβλημα του τουρισμού μας, που μόνοι μας παλεύουμε, καλούμε την κυβέρνηση να ξεκαθαρίσει άμεσα τη θέση της. Ως κοινωνία αποδείξαμε τον ανθρωπισμό μας με το καλύτερο τρόπο, δηλώνουμε όμως σε κάθε κατεύθυνση ότι το νησί μας δεν αντέχει μακροχρόνιο εγκλωβισμό όλων αυτών των ανθρώπων –εξάλλου ούτε οι ίδιοι επιθυμούν κάτι τέτοιο. Η προοπτική τέτοιων σχεδίων θα μας βρει όλους απέναντι.


Καλούμε την Κυβέρνηση, ως μόνη αρμόδια, άμεσα να ξεκαθαρίσει τις προθέσεις της, να ενεργήσει,  ώστε να μεταφερθούν οι εγκλωβισμένοι μετανάστες εκτός του νησιού μας, και να ενεργήσει επίσης, για την άμεση μεταφορά  σε κλειστές δομές όλων  που αποδεδειγμένα επιδίδονται σε παραβατικές ενέργειες δημιουργώντας προβλήματα στην τοπική κοινωνία".   


Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required