3 Ιουλ 2016

Παράδειγμα προς μίμηση!



Και φέτος, από νωρίς μάλιστα, το ξενοδοχείο «Samaina Inn» στο Καρλόβασι, προχώρησε στον καθαρισμό της παραλίας με το προσωπικό του ξενοδοχείου. Πρόκειται για το μοναδικό ξενοδοχείο στο νησί μας που έχει βραβευτεί με το “Green Key”, το «Πράσινο Κλειδί», που δίνεται ως οικολογικό σήμα ποιότητας στον χώρο του τουρισμού, προερχόμενο από την Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης. Το Green Key είναι ένα οικολογικό σήμα ποιότητας για τουριστικές μονάδες. Οι ενδιαφερόμενοι τουριστικοί επιχειρηματίες οφείλουν να τηρούν ορισμένες απαιτήσεις οικολογικής χροιάς. 






Σε αντάλλαγμα, αποκτούν το δικαίωμα να χρησιμοποιούν το σήμα (eco-label) για το marketing της επιχείρησής τους.






Καθώς το βραβείο Green Key είναι ένα οικολογικό σήμα για τον τουρισμό, καλύπτει έναν αριθμό διαφορετικών κατηγοριών αυτού του τομέα. Στο δίκτυο σήμερα συμμετέχουν όλες οι μορφές ξενοδοχειακών μονάδων, εστιατορίων και εγκαταστάσεων αναψυχής, αλλά αργότερα θα συμπεριληφθούν και άλλοι τομείς τουριστικού ενδιαφέροντος. Οι δράσεις του ξενοδοχείου “Samaina Inn” γνωστές από τα προηγούμενα χρόνια. Στα φετινά πλαίσια δράσης του, προχώρησε στις 15 Μαΐου, στον καθαρισμό της παραλίας με τη βοήθεια του προσωπικού του που πραγματικά έκαναν την περιοχή να «λάμψει»! 

Ας ελπίσουμε ότι τέτοιου είδους πρωτοβουλίες και προσπάθειες θα βρουν μιμητές και σύντομα οι δύσκολες ημέρες που αντιμετωπίζει η Σάμος στον χώρο του τουρισμού θα αποτελέσουν παρελθόν μιας κακής ανάμνησης.


Από την έντυπη έκδοση του "Σαμιακού Βήματος"





Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required