7 Σεπ 2016

Δικηγορικός Σύλλογος Σάμου: "Όχι στη δημιουργία 2ου Hot Spot στη Σάμο" (Ηχητικό)


Με κείμενο που δόθηκε στη δημοσιότητα και μπορείτε να διαβάσετε παρακάτω, ο Δικηγορικός Σύλλογος Σάμου εκφράζει την έντονη ανησυχία του για το γεγονός ότι επιχειρείται η δημιουργία δεύτερου Hot Spot στο νησί μας. Ο πρόεδρος του συλλόγου κ. Γιώργος Κολλάρος μίλησε χθες στον Μάνο Στεφανάκη, στο ράδιο "Αρμονία 103,2" εξηγώντας και τονίζοντας πως θα παλέψουν με κάθε τρόπο προκειμένου να αποτρέψουν την υποβάθμιση και εξαθλίωση της τοπικής κοινωνίας. Ακολουθεί το σχετικό ηχητικό απόσπασμα των δηλώσεών του και το πλήρες κείμενο.












ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΑΜΟΥ                                        Σάμος 5/09/2016




O Δικηγορικός σύλλογος Σάμου εκφράζει την έντονη αγανάκτησή του, την ανησυχία και την αντίθεσή του για το γεγονός ότι επιχειρείται η δημιουργία δεύτερου hot spot στη Σάμο. Το νησί μας έχει υποστεί αναμφίβολα ανυπολόγιστη οικονομική ζημιά, η εικόνα της Σάμου ως τουριστικού προορισμού, έχει πληγεί σε υπερθετικό βαθμό, όχι μόνο λόγω της προσφυγικής κρίσης, αλλά και των συνεχών αρνητικών δημοσιευμάτων των διεθνών και εγχωρίων Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης (ηλεκτρονικών και έντυπων).


Οι χειρισμοί της Κυβέρνησης στο Μεταναστευτικό κατέστρεψαν στη κυριολεξία τον τουρισμό της Σάμου, διέρρηξαν τον κοινωνικό ιστό και οδήγησαν σε αποφάσεις που και στους πρόσφυγες δεν αξίζουν και την ελληνική κοινωνία δεν τιμούν. Η κατάσταση αποδεικνύει, αν μη τι άλλο, ότι η κυβέρνηση έχει χάσει κάθε έλεγχο και ως πρώτο μέλημά της είναι να «αποθηκεύσει» στα νησιά του Βορείου Αιγαίου πολλές ακόμα ψυχές αποτυγχάνοντας να διαχειριστεί το πολυσύνθετο και ίσως σημαντικότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα. Ωστόσο, η ζοφερή πραγματικότητα δεν εμποδίζει τα αρμόδια υπουργεία να θέσουν σε εφαρμογή τα σχέδιά τους για επέκταση των καταυλισμών και τη δημιουργία νέου hot spot στο νησί.


Απαιτούμε από τη συντεταγμένη Πολιτεία, τις αρμόδιες Αρχές και από κάθε εμπλεκόμενο φορέα το σεβασμό της κοινωνικής μας ειρήνης, των κοινωνικών μας δικαιωμάτων και της οικονομικής μας ανεξαρτησίας και υπόστασης.

Απαιτούμε η συντεταγμένη Πολιτεία να μας εξασφαλίσει την απρόσκοπτη διαβίωση μας στο τόπο που ασκούμε οικονομική δραστηριότητα και στο τόπο που ζούμε εμείς και οι οικογένειες μας.


Τέλος δηλώνουμε ρητά και κατηγορηματικά ότι εμείς δεν θα σιωπήσουμε και δεν θα συνδράμουμε στη καταστροφή του νησιού αλλά θα παλέψουμε προκειμένου να αποτρέψουμε την υποβάθμιση και την εξαθλίωση της τοπικής κοινωνίας.


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ. Σ. ΣΑΜΟΥ

( ΚΟΛΛΑΡΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ )







Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required