1 Σεπ 2016

Εκτός προγράμματος ΕΣΠΑ 80 νήπια

Από τις 208 αιτήσεις  για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς  της Σάμου, που έγιναν μέσω  του προγράμματος  ΕΣΠΑ, μόνο τα 128 παιδιά πήραν voucher, μένοντας ουσιαστικά ογδόντα  νήπια εκτός.  

Σύμφωνα με  τη  διευθύντρια των βρεφονηπιακών σταθμών Σάμου, κα  Ιωάννα Γεωργοστάθη,  τα παιδιά αυτά θα μπορούν να κάνουν αίτηση, πληρώνοντας βέβαια από μόνοι τους τα τροφεία. 


Όσον αφορά στο θέμα της χωρητικότητας των δομών της Σάμου η κ. Γεωργοστάθη  δήλωσε ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα παρά μόνο στο Καρλόβασι, αφού η χωρητικότητα για τα νήπια ανέρχεται στα 70  και οι αιτήσεις είναι 93, ενώ για τα βρέφη είναι 20 και οι αιτήσεις είναι 27. 

Επίσης αναμένεται να ξεκαθαρίσει η εικόνα για το πόσα παιδιά θα είναι σε κάθε σταθμό, αφού σύμφωνα με το νέο σύστημα οι γονείς θα ενημερώσουν την ώρα της εγγραφής τη δομή που προτιμούν, ενώ τα προηγούμενα χρόνια ήταν συγκεκριμένες οι θέσεις που δινόταν μέσω ΕΣΠΑ. 

Για το προσωπικό που απασχολείται με ετήσιες συμβάσεις μέσω του ΕΣΠΑ δεν υπάρχει  κανένα πρόβλημα, δήλωσε η κ. Γεωργοστάθη, αφού έχουν  ανανεωθεί όλες. Ωστόσο υπάρχει πρόβλημα  με έξι βρεφονηπιοκόμους που βρίσκονται σε άδειες κύησης , λοχείας και μητρότητας. 

Η δ/νση βρεφονηπιακών σταθμών έχει ζητήσει την αντικατάστασή τους για να μπορέσουν να λειτουργήσουν εύρυθμα όλες οι μονάδες. Για παράδειγμα  ανέφερε το νηπιακό σταθμό  Μαραθοκάμπου, που  λειτουργεί με μόνο μία εργαζόμενη, η οποία θα  έχει στην ευθύνη της περίπου 15 νήπια. Να σημειώσουμε ότι για το συγκεκριμένο θέμα έκανε επίκαιρη Ερώτηση – παρέμβαση η Λαϊκή Συσπείρωση στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου τη Δευτέρα 29-8 με την   οποία ζήτησε απαντήσεις σε καίρια ερωτήματα που αφορούν την πορεία των αιτήσεων μέσω ΕΣΠΑ και  κάλεσε τους γονείς να μην εφησυχάσουν από τις απαντήσεις  αλλά   να σπεύσουν άμεσα για τις εγγραφές των παιδιών τους, ώστε να  υπάρξει η πραγματική εικόνα της κατάστασης.  

«Όσον αφορά τις θέσεις του ΚΚΕ και της Λαϊκής Συσπείρωσης»  αναφέρει η ερώτηση «έχουν διατυπωθεί επανειλημμένα και αφορούν στη δημόσια δωρεάν προσχολική αγωγή για όλα τα παιδιά χωρίς εξαιρέσεις , χωρίς αποσπασματικά και ελλιπή προγράμματα (π.χ ΕΣΠΑ) με ημερομηνία λήξης».  

Μεταξύ των υπολοίπων αιτημάτων η Λαϊκή  Συσπείρωση διεκδικεί  «Αποκλειστικά Κρατικούς – Δημόσιους – Δωρεάν – Σύγχρονους και Ασφαλείς Παιδικούς Σταθμούς για όλα τα παιδιά, Ελλήνων ή μεταναστών, χωρίς όρους και προϋποθέσεις».

Πηγή: era-aegean.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required