11 Οκτ 2016

Μεταναστευτικό Σάμου - Το έγγραφο Φλαμπουράρη για όσα αποφασίστηκαν στη σύσκεψη


 Ξεκίνησε στις 13:20 και ολοκληρώθηκε στις 18:30 η σύσκεψη για το μεταναστευτικό ζήτημα στη Σάμο. Επικεφαλής της ευρείας σύσκεψης τέθηκε ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης ενώ ο πρωθυπουργός βρίσκεται στην Αίγυπτο για τριμερείς συνομιλίες με τον πρόεδρο της χώρας και τον πρόεδρο της Κύπρου. Η περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Χ. Καλογήρου, ο δήμαρχος Σάμου Μ. Αγγελόπουλος, ο αντιδήμαρχος Π. Παπαγεωργίου και ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ε. Μαυρατζώτης εκπροσώπησαν τη Σάμο. Παρακάτω θα βρείτε το έγγραφο του υπουργού Επικρατείας για το τι συμφωνήθηκε μετά το τέλος της συνάντησης.












Δήλωση της περιφερειάρχη Β. Αιγαίου Χριστιάνας Καλογήρου






Σε δηλώσεις της μετά το τέλος της σύσκεψης που έγινε στο Μέγαρο Μαξίμου για την αντιμετώπιση του προσφυγικού- μεταναστευτικού ζητήματος του νησιού της Σάμου, η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κα. Χριστιάνα Καλογήρου εκφράζοντας την ανησυχία της επανέλαβε την ανάγκη αποσυμφόρησης του νησιού.


Επίσης, επεσήμανε τις οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις που καθιστούν αναγκαία τη λήψη ειδικών μέτρων στήριξης των Σαμιωτών, μέτρα αναπτυξιακά και εισοδηματικά, τονίζοντας ιδιαίτερα τη σημασία της διατήρησης του μειωμένου ΦΠΑ.


Συνέντευξη Τύπου την Τετάρτη, 12 Οκτωβρίου

Ο δήμαρχος Σάμου Μ. Αγγελόπουλος, ο αντιδήμαρχος Π. Παπαγεωργίου και ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Ε. Μαυρατζώτης θα παραχωρήσουν συνέντευξη Τύπου αύριο Τετάρτη, 12 Οκτωβρίου, στις 18:00 στο Δημαρχιακό Μέγαρο Σάμου με θέμα τη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου για το προσφυγικό/μεταναστευτικό ζήτημα στη Σάμο.


         

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required