29 Οκτ 2016

"Ο γιος του Σαούλ" από την Κινηματογραφική Λέσχη Σάμου

Την ταινία «Ο γιος του Σαούλ» προβάλει το Σάββατο 29/10, στις 21:00,  στην αίθουσα της Περιφέρειας, η Κινηματογραφική Λέσχη Σάμου. 
Υπόθεση: Ο Γιος του Σαούλ (Son of Saul) – Τοποθετημένη στο στρατόπεδο συγκέντρωσης του Άουσβιτς τον Οκτώβρη του 1944, η ταινία ακολουθεί τον Σαούλ Αουσλέντερ, έναν Ουγγροεβραίο φυλακισμένο που εργάζεται ως «Ζόντερκομάντο». Ανήκει, δηλαδή, σε μια ειδική ομάδα κρατουμένων που είναι υπεύθυνοι, μεταξύ άλλων, για τη μετακίνηση των θυμάτων στους θαλάμους αερίων και τη διαχείριση των σορών.

 Όταν ανάμεσα στα πτώματα συναντήσει τυχαία το νεκρό γιο του, αποφασίσει με όποια μέσα κατέχει να κλέψει το άψυχο σώμα και να του προσφέρει μια κανονική ταφή, γλιτώνοντάς το από τη μοίρα του κρεματορίου. Παράλληλα, αναζητάει μεταξύ των φυλακισμένων έναν ραβίνο για να τελέσει την επικήδεια τελετή. 

Πλήρως αφοσιωμένος στο σχέδιό του χρησιμοποιεί όλες τις γνωριμίες του στο στρατόπεδο, εκβιάζει, δωροδοκεί και εκμεταλλεύεται κάθε περίσταση για να πλησιάσει τον σχεδόν ανέφικτο στόχο του, αδιαφορώντας μάλιστα για την προετοιμασία των άλλων «Ζόντερκομάντο» να επαναστατήσουν.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required