13 Νοε 2016

Σήμερα ο εορτασμός της επετείου της Ένωσης της Σάμου με την Ελλάδα


Eoρτάζεται σήμερα η 104η Επέτειος της Ενώσεως της Σάμου με την Ελλάδα.

Το πρωί, στις 8, θα γίνει μετάδοση εμβατηρίων στην πλατεία Θεμιστοκλή Σοφούλη, ενώ στις 08.30 θα πραγματοποιηθεί έπαρση σημαίας στην Πλατεία Πυθαγόρα με τη συμμετοχή τμήματος αποδόσεων τιμών και στρατιωτικής μουσικής της 79 ΑΔΤΕ. 

Στις 10:30 θα τελεστεί επίσημη δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος, χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου Σάμου & Ικαρίας κ.κ. Ευσεβίου, στο τέλος της οποίας θα εκφωνηθεί ο Πανηγυρικός της ημέρας. Θα ακολουθήσει, στις 11:15, επιμνημόσυνη δέηση στον Ανδριάντα του Θεμιστοκλή Σοφούλη και κατάθεση στεφάνων από τους φορείς. Στις 11:40 θα ξεκινήσει η παρέλαση επί της παραλιακής λεωφόρου μαθητών σχολείων της πόλεως Σάμου, καθώς και αντιπροσωπειών μαθητών Γυμνασίων και Λυκείων από όλη τη Σάμο, Προσκόπων, Οδηγών, Λυκείου Ελληνίδων, Χορευτικών συγκροτημάτων, καθώς και Τμημάτων του στρατού ξηράς. 


Μετά τη λήξη της παρέλασης, στις 12:30, θα παρουσιαστούν παραδοσιακοί χοροί από χορευτικά συγκροτήματα πολιτιστικών συλλόγων Σάμου επί της παραλιακής λεωφόρου. 

Να σημειωθεί πως λόγω των εορταστικών εκδηλώσεων, από τις 06.00 έως και τις 14:00 θα απαγορεύεται η στάση και η στάθμευση από την αστυνομική δ/νση Σάμου μέχρι και το ξενοδοχείο «Σάμος», ενώ από τις 10:30 έως και τις 14:00 θα διακοπεί και η κυκλοφορία των οχημάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required