23 Ιαν 2017

Δράση-Ενότητα-Προοπτική - Δεν υπάρχει βούληση για εύρεση λύσης από πλευράς του δήμου

Το δήμαρχο Σάμου, καθώς και όλους τους εμπλεκόμενους, να απαντήσουν επίσημα στην καταγγελία που αφορά στη λειτουργία παράνομης χωματερής παραπλεύρως του πρώην ΧΥΤΑ Καρλοβάσου ζητά η δημοτική παράταξη Δράση-Ενότητα-Προοπτική.

«Είναι ξεκάθαρο ότι η δραστηριότητα γίνεται παράνομα και συνιστά παράβαση της περιβαλλοντικής νομοθεσίας. Η συνεχής ρύπανση και του υδροφόρου ορίζοντα από την επιχωμάτωση και της ατμόσφαιρας από την καύση
σκουπιδιών και λοιπών υλικών εγκυμονεί κινδύνους για τους κατοίκους ενώ υποβαθμίζει και αλλοιώνει το περιβάλλον. Οι παρεμβάσεις που γίνονται από το δήμο δεν έχουν καμία άδεια», αναφέρει η παράταξη και σημειώνει πως από πέρυσι είχε ζητήσει από το δήμαρχο, σε δημοτικό συμβούλιο, να σταματήσει η παράνομη χωματερή και να γίνει αποκατάσταση του χώρου.

«Δυστυχώς βιώνουμε ακόμη την απροκάλυπτη εναπόθεση χύδην απορριμμάτων από το δήμο και οποιανδήποτε άλλο, αφού η πρόσβαση στον χώρο είναι ελεύθερη. Δεν υπάρχει ούτε πρόταση ούτε βούληση για εύρεση λύσης από την πλευρά του δήμου. Η λογική της μη συνεργασίας και η απαξίωση από τη Δημοτική Αρχή της παράταξης μας, αποδεικνύει, ότι κάποιοι δεν θέλουν να λυθούν τα σοβαρά προβλήματα του τόπου, όπως αυτό των απορριμμάτων.  Απευθυνόμαστε στον κ. Αγγελόπουλο, ο οποίος διαρκώς επικαλείται τους ευρωπαϊκούς θεσμούς, κατά πόσο η παράνομη αυτή χρήση συνάδει με την ευρωπαϊκή νομοθεσία και νοοτροπία. Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται η αφερεγγυότητα όχι μόνο του δημάρχου, αλλά και  της δημοτικής αρχής. Ενώ μας παρουσίασαν σχέδια για μελέτες, με αμοιβή συγκεκριμένων ποσών, σε δημοτικό συμβούλιο  για τη δήθεν δημιουργία ενός «πράσινου νησιού» τίποτα δεν έχει γίνει πράξη ακόμη. Του θέτουμε και άλλο ένα ερώτημα: πως είναι δυνατόν η δημοτική αρχή να προβάλει το φυσικό κάλλος για την τουριστική προώθηση του νησιού και την ίδια στιγμή να το καταστρέφει επανειλημμένως» υπογραμμίζει η δημοτική παράταξη.

Η Δράση-Ενότητα-Προοπτική ζητά τον άμεσο καθαρισμό του χώρου και την άμεση αποκατάσταση αυτού με μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων στην παράνομη χωματερή μετά την εναπόθεση επί δυο χρόνια χύδην, παντός κατηγορίας απορριμμάτων, το θέμα να έρθει στο δημοτικό συμβούλιο εκτάκτως και να εγκριθούν οι όποιες δαπάνες θα προκληθούν για την αποκατάσταση του χώρου και την παρέμβαση της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος της Περιφέρειας καθώς και κάθε αρμόδιου οργάνου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required