19 Φεβ 2017

«Σαμιακά Έντυπα Μονόφυλλα 1832-1915» - Η παρουσίαση στα ΜΜΕ μιας μνημειώδους έκδοσης (Ηχητικό)

Φωτογραφίες: "Σαμιακόν Βήμα"
Την προηγούμενη Δευτέρα, 13 Φεβρουαρίου, στην αίθουσα Αναγνωστηρίου  των ΓΑΚ – Αρχεία Νομού Σάμου (κτήριο πρώην Φυλακών Σάμου), στις 10 το πρωί, πραγματοποιήθηκε η πρώτη παρουσίαση της τρίτομης έκδοσης, ενός πραγματικά μνημειώδους έργου, με τίτλο «Σαμιακά Έντυπα Μονόφυλλα 1832-1915» του Χρίστου Λάνδρου, φιλολόγου-αρχειονόμου, πρώην προϊσταμένου των ΓΑΚ Σάμου. Οι 3 τόμοι αποτελούν προϊόν πολύχρονης αρχειακής εργασίας και βαθιάς ιστορικής γνώσης του συγγραφέα. Το έργο διατρέχει χρονικά την περίοδο της Ηγεμονίας (1834-1912), την περίοδο της Προσωρινής Κυβερνήσεως Σάμου (1912-1914) και της Γενικής Διοικήσεως Σάμου (1915), θέτοντας στη διάθεση της έρευνας ένα μεγάλο πλήθος πρωτογενών πηγών της ιστορίας μας.



Από αριστερά: Όλγα Φακάρου, Χρίστος Λάνδρου & Αγγέλα Χατζημιχάλη


Πρόκειται για ένα έργο, αποτελούμενο από τρεις τόμους, 640 σελίδων ο καθένας, που περιλαμβάνει περιλήψεις σε πολυτονική και μονοτονική μορφή όλων των έντυπων μονόφυλλων της περιόδου 1832-1915, τυπωμένα από το ηγεμονικό τυπογραφείο.

Η πρώτη αυτή παρουσίαση αφορούσε τους εκπροσώπους των ΜΜΕ ενώ η επίσημη παρουσίαση στο κοινό θα πραγματοποιηθεί κατά το επόμενο χρονικό διάστημα, σε ημερομηνία που θα γνωστοποιηθεί στον Τύπο. Παρακάτω μπορείτε να ακούσετε την προϊσταμένη του Αρχείου, φιλόλογο κα Αγγέλα Χατζημιχάλη και στη συνέχεια τον ίδιο τον συγγραφέα κ. Χρίστο Λάνδρου να μιλούν για το έργο. Ιδιαίτερη αναφορά πρέπει να γίνει στον εκπαιδευτικό, π. σχολικό σύμβουλο και συγγραφέα κ. Βαγγέλη Δημητριάδη (ο οποίος απουσίαζε την ημέρα της παρουσίασης), για το κοπιαστικό έργο της ιδιαίτερα φροντισμένης επιμέλειας των 3 τόμων καθώς και στη φιλόλογο Ελπίδα Κατσικογιάννη (επίσης απουσίαζε τη συγκεκριμένη μέρα), που συμμετείχε στις απαραίτητες διορθώσεις.





Φωτογραφίες: "Σαμιακόν Βήμα"











Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required