8 Φεβ 2017

Λέκκας στο Σκαϊ - Υψηλό το επίπεδο ικανότητας και ετοιμότητας στα νησιά του Βορείου Αιγαίου

Στη σεισμική δραστηριότητα που παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες αναφέρθηκε στην εκπομπή  «Πρώτη Γραμμή» ο πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας, κ. Ευθύμης Λέκκας, που αναφέρθηκε στις δράσεις που έχουν αναπτυχτεί στα νησιά του Βορείου Αιγαίου.

Ο κος Λέκκας ανέφερε πως τις τελευταίες ημέρες έχουν σημειωθεί 150 σεισμοί, οι οποίοι εντοπίζονται καθαρά στο χερσαίο τούρκικο χώρο. «Το
ευτύχημα για τη Λέσβο είναι πως βορείως του νησιού υπάρχει ένα ρήγμα που ενεργοποιήθηκε το 1944 και αυτό δεν έχει τη δυνατότητα να δώσει σήμερα μεγάλο σεισμό. Για να δώσει μεγαλύτερο σεισμό πρέπει να περάσουν 500 και 600 χρόνια».

Ο Προέδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας αναφέρθηκε και στις δράσεις που γίνονται τα τελευταία 2 χρόνια, σε Χίο, Σάμο, Λέσβο και Λήμνο. «Τα τελευταία 2 χρόνια επιδοθήκαμε σε έναν αγώνα δρόμου στο Βόρειο Αιγαίο και σε όλη την Ελλάδα. Ειδικά εκεί, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου, επειδή έχουν τα προβλήματα, π.χ εθνικά και των μεταναστών/προσφύγων, υπάρχει τεράστιος κίνδυνος σε περίπτωση που πρόκυπτε κάτι και έχουμε κάνει δράσεις με τους δήμους και την περιφέρεια Βορείου Αιγαίου για να είμαστε έτοιμοι για οτιδήποτε. Αυτές οι δράσεις αναπτύχτηκαν τα 2 τελευταία χρόνια και αφορούν δράσεις εκπαίδευσης σχολείων, έλεγχος δημόσιων κτιρίων κλπ. Είμαστε σε μεγάλο βαθμό ετοιμότητας. Έχουμε λάβει υπόψη τις τοπικές συνθήκες και μέσα από τις ασκήσεις ετοιμότητας που κάναμε, διαπιστώνουμε πως το επίπεδο ετοιμότητας και  ικανότητας είναι υψηλό, λόγω και των άλλων λόγων που υπάρχουν στην συγκεκριμένη περιοχή. Έχουμε φυσικούς κινδύνους, που μπορεί να επηρεάσουν τους μετανάστες και τους χώρους συγκέντρωσης».

Παράλληλα ο κ. Λέκκας τόνισε πως «υπάρχει απόλυτη ετοιμότητα χωρίς να υπάρχει ο κίνδυνος».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required