8 Φεβ 2017

Καλογήρου προς Κατρούγκαλο - "Δεν έχει γίνει προφανώς αντιληπτή η κρισιμότητα του θέματος"

Την έντονη ανησυχία της για τη μη επέκταση του πιλοτικού προγράμματος διευκόλυνσης θεωρήσεων για τα νησιά του Βορείου και Νοτίου Αιγαίου εκφράζει η περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, κα Χριστιάνα Καλογήρου.

Με επιστολή της, απευθυνόμενη στον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών, κ. Γιώργο Κατρούγκαλο, η κα Καλογήρου εκφράζει την έκπληξή της για την υπηρεσιακού ύφους επιστολή και επισημαίνει: «Δεν έχει γίνει προφανώς
αντιληπτή η κρισιμότητα του θέματος. Για μας και για τους ανθρώπους που επιμένουν να ζουν και να αγωνίζονται στα νησιά μας δεν είναι αποδεκτή – και δεν θα μπορούσε ποτέ να είναι αποδεκτή- η εκ των προτέρων παραίτηση. Είναι πέραν από αυτονόητο ότι η Ελληνική πολιτεία θα πρέπει να επιμείνει και να εξαντλήσει κάθε δυνατότητα, σύμφωνα άλλωστε και με τις κυβερνητικές δεσμεύσεις.»

Για πολύ δυσμενής εξέλιξη για τα νησιά, ιδιαίτερα για το Βόρειο Αιγαίο, έκανε λόγο στην ΕΡΑ ΑΙΓΑΙΟΥ και ο πρόεδρος του Επιμελητηριακού Ομίλου Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών, κ. Θράσος Καλογρίδης, που ανέφερε πως  ο ΕΟΑΕΝ εξετάζει τη δυνατότητα να προσβάλει την απόφαση της ΕΕ και να επανεξεταστεί το θέμα.


Σχετικές ειδήσεις: Έφαγε "πόρτα" και για τη θεώρηση βίζας!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required