30 Απρ 2017

Με πανηγυρική υποδοχή ξεκίνησε και φέτος η ακτοπλοϊκή σύνδεση Καρλοβάσου-Σίγκατσικ (Φωτογραφίες + Βίντεο)

Φωτογραφία: "Σαμιακόν Βήμα"

Με πανηγυρικό τρόπο και πολύ καλά οργανωμένη τελετή υποδοχής, από την Ομάδα Παρέμβασης του Καρλοβάσου, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, 29 Απριλίου, το πρώτο δρομολόγιο της φετινής σεζόν για την ακτοπλοϊκή σύνδεση Καρλοβάσου – Σίγκατσικ Τουρκίας που κατά την περυσινή περίοδο παρουσίασε ιδιαίτερη κίνηση φέρνοντας 13.500 Τούρκους επισκέπτες στο νησί μας. 












Από την άφιξη του πλοιαρίου και την πλαγιοδέτησή του στο λιμάνι Καρλοβάσου (Φωτογραφίες: "Σαμιακόν Βήμα")



470 ο αριθμός των πρώτων τουριστών που εγκαινίασαν τη γραμμή ενώ την Κυριακή, 30 Απριλίου, αναμένονται ακόμη 450. Από την Ομάδα Παρέμβασης, ο κ. Νίκος Ελένης, ο κ. Γιώργος Κατσούρης και η κα Κατερίνα Σταύρου, μας ενημέρωσαν πως τα δρομολόγια, μέχρι τις 17 Μαΐου, θα πραγματοποιούνται κάθε Σαββατοκύριακο ενώ θα προστεθεί και τρίτο δρομολόγιο στη συνέχεια. Οι κτιριακές εγκαταστάσεις για τον έλεγχο των επιβατών έχουν αναβαθμιστεί πλήρως και είναι απολύτως σύγχρονες και άνετες.



Βίντεο από την άφιξη και πλαγιοδέτηση του πλοιαρίου















Φωτογραφίες + Βίντεο: "Σαμιακόν Βήμα"


Φωτογραφίες: "Σαμιακόν Βήμα"





Οι πρώτες αφίξεις (Φωτό. "Σαμιακόν Βήμα")


Το πρώτο δρομολόγιο έφτασε με καθυστέρηση (το πλοιάριο «Kaptan Ilyas Mert» εισήλθε στον λιμένα Καρλοβάσου στις 12:13, ενώ αναμένονταν στις 10:30, και οφείλoνταν στους αυξανόμενους ελέγχους που έχουν επιβληθεί μετά την περσινή απόπειρα πραξικοπήματος, στις 15 Ιουλίου, κατά του προέδρου της γειτονικής χώρας Ερντογάν), μεταφέροντας τους πρώτους τουρίστες εγκαινιάζοντας για το 2017 τις αφίξεις της 3ης πύλης εισόδου για το νησί μας, που λειτουργεί παράλληλα με αυτές του Βαθέος και του Πυθαγορείου.

Με την άφιξη του πλοιαρίου παιάνισε η φιλαρμονική Καρλοβάσου «Κλεάνθης ο Σάμιος» ενώ χορευτικά τμήματα των συλλόγων «Ιωνικός», με χοροδιδάσκαλο την κα Ελένη Παντελούκα και «Ρίβα», χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς. Εκλεκτοί μεζέδες, τηγανίτες, γλυκά, παγωτά, αναψυκτικά και νέα παιδιά που τα πρόσφεραν με ευγένεια και χαμόγελο, αποτέλεσαν το σκηνικό μιας καλά προετοιμασμένης υποδοχής. «Ευελπιστούμε να ξεπεράσουμε τους περσινούς αριθμούς αφίξεων», δήλωσε στο «Σαμιακόν Βήμα» ο κ. Νίκος Ελένης.

Στο πλοιάριο επέβαιναν ο αντιπεριφερειάρχης Σάμου κ. Νίκος Κατρακάζος και ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου κ. Ελισσαίος Μαυρατζώτης, οι οποίοι βρέθηκαν την προηγούμενη μέρα στο Κουσάντασι, στη συνάντηση 12 επαγγελματιών της Σάμου και του προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Σαμίων κ. Δημήτρη Βογιατζή, με τον επιχειρηματία-πλοιοκτήτη των τουρκικών πλοιαρίων που ταξιδεύουν από και προς Κουσάντασι.

Στη διάρκεια της τελετής υποδοχής ήταν παρόντες ο βουλευτής Σάμου κ. Δημήτρης Σεβαστάκης, ο δήμαρχος Σάμου κ. Μιχάλης Αγγελόπουλος, ο αντιδήμαρχος της Δημοτικής Ενότητας Καρλοβάσου κ. Τάσος Καλατζής, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Δημήτρης Καραγιάννης και ο τοπικός σύμβουλος Δημοτικής Κοινότητας Καρλοβασίων και πρόεδρος ΟΤΑ Δυτικής Σάμου κ. Μανόλης Νικολού.
Να ευχηθούμε να έχουμε μια πολύ καλή τουριστική περίοδο αφού το 2016 δοκίμασε τις αντοχές του νησιού, αφού μειώθηκε το τουριστικό ρεύμα λόγω μεταναστευτικού ζητήματος.






Το χορευτικό του συλλόγου "Ιωνικός" Καρλοβάσου


Η χοροδιδάσκαλος του "Ιωνικού" Ελένη Παντελούκα

Από την Ομάδα Παρέμβασης η κα Κατερίνα Σταύρου

Ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σάμου κ. Ελισσαίος Μαυρατζώτης



Το χορευτικό του συλλόγου "Ρίβα" Καρλοβάσου


Από αριστερά: Δ. Καραγιάννης, Μ. Αγγελόπουλος, Ν. Κατρακάζος, Δ. Σεβαστάκης, Κ. Σταύρου, Ν. Ελένης & Γ. Κατσούρης με την Τουρκάλα διερμηνέα

Πανοραμική φωτογραφία του χώρου της εκδήλωσης


Φωτογραφίες: "Σαμιακόν Βήμα"
















Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required