24 Αυγ 2017

Το συντονισμό Περιφέρειας Δήμου για τα έργα στην αργοτική οδοποιία ζήτησε η " Δράση Ενότητα Προοπτική"

Πρόταση για σύναψη προγραμματικής σύμβασης με την περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, προκειμένου να εκτελούνται έργα στην αγροτική οδοποιία, τα οποία θα  ιεραρχεί το δημοτικό συμβούλιο κατόπιν εισήγησης της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου, υπέβαλε στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο η παράταξη «Δράση Ενότητα Προοπτική», η οποία έγινε αποδεκτή και αποφασίστηκε η σύνταξη εγγράφου από τη δημοτική αρχή προς την περιφέρεια.

 Η "Δράση" αναφέρει πως τα έργα είναι απαραίτητα, αλλά ο Δήμος οφείλει να συμβάλλει στη θωράκιση της νομιμότητας των εκτελούμενων παρεμβάσεων, την ασφάλεια των εμπλεκομένων, καθώς και την κανονικότητα των σχετικών δαπανών και προσθέτει πως η θεσμική κάλυψη των δυο βαθμών αυτοδιοίκησης είναι απαραίτητη, αφού διασφαλίζεται έτσι η εύρυθμη λειτουργία της τοπικής αυτοδιοίκησης σε σύγχρονα μοντέλα αντίληψης και λειτουργίας.

«Η παράταξη μας καταδικάζει κάθε τρόπο διοίκησης και διαχείρισης δημοσίων έργων και κονδυλίων, που παραπέμπει σε μεταπολεμικά μοντέλα διοίκησης και καθεστωτικών νοοτροπιών. Όλοι οφείλουμε να συμβάλουμε στην ανάπτυξη του τόπου μας μέσα από κλίμα συνεργασίας και ομοψυχίας. 

Μετά τη δυναμική παρέμβαση μας στο δημοτικό συμβούλιο ακολούθησε συνάντηση της παράταξης μας, χθες, 23/8/17, μετά από πρόσκληση του αντιπεριφερειάρχη Σάμου, η οποία έγινε σε πολύ καλό κλίμα. Μέσα από ένα εποικοδομητικό διάλογο, μας ενημέρωσε για διάφορα έργα και δράσεις της Περιφέρειας, ενώ ανταλλάξαμε απόψεις  για διάφορα άλλα θέματα.

Σχετικά με το επίμαχο θέμα του συντονισμού έργων για την αγροτική οδοποιία, μας διαβεβαίωσε ότι τούδε και εφεξής  θα υπάρξει θεσμική συνεργασία με το Δήμο, ο οποίος θα κληθεί να καταγράψει τα αιτήματα του, ιεραρχώντας τις προτεραιότητες των αναγκαίων παρεμβάσεων», αναφέρει η «Δράση Ενότητα Προοπτική».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required