11 Οκτ 2017

Μ. Βαρβιτσιώτης: "Επιβλαβής για τα συμφέροντα της χώρας και των πολιτών ο κ. Μουζάλας"

Ο Τομεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β’ Αθηνών, κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης,  με αφορμή την απόφαση Μουζάλα για τη δημιουργία πέντε νέων Κέντρων Υποδοχής και Ταυτοποίησης (hot-spots) στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, κατέθεσε σήμερα Επίκαιρη Ερώτηση στη Βουλή. Αμέσως μετά, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Τα σωρευμένα ψέματα και η ανικανότητα της Κυβέρνησης αποκαλύπτονται σήμερα με τον πλέον αμείλικτο τρόπο.

Γιατί -κόντρα σε όλες του τις διαβεβαιώσεις προς τους νησιώτες του Ανατολικού Αιγαίου, που βλέπουν καθημερινά τα νησιά τους να «βουλιάζουν» από παράνομους μετανάστες-  ο κ. Μουζάλας εγκαθιστά σήμερα με την υπογραφή του πέντε νέα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης (hot-spots) προσφύγων και παράνομων μεταναστών.

Μάλιστα, η τοποθεσία τους παραμένει άγνωστη, με τον ίδιο να ενεργεί «εν κρυπτώ», ακόμα και από τις τοπικές κοινωνίες.

Επιλέγει, δηλαδή, αντί να λάβει μέτρα για την αποσυμφόρησή των νησιών μας, να τα μετατρέψει, ουσιαστικά, σε μόνιμες «αποθήκες» για χιλιάδες παράνομους μετανάστες.

Για αυτούς τους λόγους, κατέθεσα σήμερα στη Βουλή σχετική Επίκαιρη Ερώτηση.

Προκειμένου να καταλάβουν όλοι  το μέγεθος της ανεπάρκειας του.

Και, προκειμένου, να αντιληφθεί και ο ίδιος ότι είναι επιβλαβής  για τα συμφέροντα της χώρας και των πολιτών».

Η Ερώτηση αναφέρει:

Η διαχειριστική ανεπάρκεια της Κυβέρνησης στην αντιμετώπιση του Προσφυγικού-Μεταναστευτικού, υπονομεύει, τόσο την επιτακτική αποσυμφόρηση των Κέντρων Υποδοχής και Ταυτοποίησης των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου, όσο και την ομαλή προετοιμασία των νησιών για τη χειμερινή περίοδο.

Η αντίδραση του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής στις νέες απαιτήσεις που θέτουν οι αυξημένες -εν όψει χειμώνα- μεταναστευτικές ροές, αποδεικνύεται εξαιρετικά βραδυφλεγής και επικίνδυνη για την κανονικότητα των νησιών. Συγκεκριμένα, η δημιουργία πέντε (5) νέων Κέντρων Υποδοχής και Ταυτοποίησης (hot-spots), χωρητικότητας 8.500 επιπλέον θέσεων φιλοξενίας, δεν λειτουργεί προς επίρρωση των δημόσιων τοποθετήσεων του αρμόδιου Υπουργού σχετικά με τη λήψη μέτρων αποσυμφόρησης. 

Αντιθέτως, αποτελεί ευθεία πρόκληση προς τις τοπικές κοινωνίες που βρίσκονται σε διαρκή αναβρασμό. Τέλος, η πλημμελής προετοιμασία για το χειμώνα των ήδη υφιστάμενων δομών φιλοξενίας, με ελλείψεις ακόμη και σε βασικά είδη πρώτης ανάγκης, και η αύξηση των συνολικών θέσεων φιλοξενίας στα εν λόγω νησιά, δημιουργεί έντονο προβληματισμό για την αποτελεσματικότητα του σχεδιασμού και της εφαρμογής εν γένει της μεταναστευτικής πολιτικής της Κυβέρνησης.

Κατόπιν των ανωτέρω ερωτάται ο  αρμόδιος Υπουργός:

• Ποιες οι πρωτοβουλίες που πρόκειται να λάβει, ώστε να διασφαλίσει την άμεση αποσυμφόρηση των νησιών;
• Ποια η αιτιολογική βάση για την αύξηση των θέσεων φιλοξενίας στα νησιωτικά Κέντρων Υποδοχής και Ταυτοποίησης;
• Σε ποιες ενέργειες θα προχωρήσει, ώστε να επιτύχει την επιτάχυνση -εν όψει χειμώνα-  της προετοιμασίας των Κέντρων Υποδοχής και Ταυτοποίησης (hot-spots) των νησιών;
                                                                                                          
Ο ερωτών βουλευτής

Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required