29 Νοε 2017

Ενημερωτική εκδήλωση για τα αντιβιοτικά και τα εμβόλια

Ενημερωτική Εκδήλωση για τους δημότες με θέμα: «Μύθοι & Αλήθειες για τα Αντιβιοτικά και τα Εμβόλια», θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, 18 Δεκεμβρίου, στις 18:00, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχιακού Μεγάρου Σάμου.

Η εκδήλωση υλοποιείται με τη συνδιοργάνωση του Δήμου, υπό την αιγίδα του Ιατρικού Συλλόγου Σάμου, στο πλαίσιο της Εκστρατείας Ενημέρωσης για την ορθή χρήση των αντιβιοτικών και των εμβολίων, που διοργανώνουν το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων, η Ελληνική Εταιρεία Λοιμώξεων, η Ελληνική Εταιρεία Χημειοθεραπείας και ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, υπό την Αιγίδα της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας.

Στόχος της εκστρατείας ενημέρωσης είναι να ενημερωθούν οι δημότες για το πως μπορούν και οι ίδιοι να συμβάλλουν στη μείωση της άσκοπης χρήσης αντιβιοτικών -μαθαίνοντας πότε πραγματικά χρειάζεται να πάρουν αντιβιοτικό και πότε όχι-, για τις  συνέπειες από την άσκοπη χρήση και για τη θωράκιση απέναντι στις λοιμώξεις μέσω των εμβολιασμών ώστε να μη νοσήσουν και να μη χρειαστεί τελικά να καταφύγουν στην αντιβίωση.

Το θέμα θα αναπτύξει η κα Κυριακή Κανελλακοπούλου, Καθηγήτρια Παθολογίας και  Λοιμώξεων του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Να σημειωθεί πως η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required