14 Νοε 2017

Σήμερα η συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 6 το απόγευμα έξω από το Εργατικό κέντρο Σάμου για την κατάργηση του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ στα νησιά μας.

Με ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο Σάμου καλεί όλους να συμμετάσχουν και επισημαίνει:


«Η τεράστια αύξηση στο ΦΠΑ κατά 30%, και η φορομπηχτική πολιτική της κυβέρνησης θα χτυπήσει εκ νέου βαριά το εργατικό και λαϊκό εισόδημα που ήδη έχει λεηλατηθεί από τα μέχρι τώρα αντιλαϊκά μέτρα και τις μειώσεις στους μισθούς, τα μεροκάματα και τις συντάξεις. Δεν υπάρχει πλέον καιρός για χάσιμο. Οργανώνουμε την πάλη μας για να μην περάσουν τα νέα αντιλαϊκά μέτρα και η αντιλαϊκή πολιτική στο σύνολό της.

Να παραβρεθούν όλοι στη σημερινή συγκέντρωση καλεί και το Νομαρχιακό Τμήμα Σάμου της ΑΔΕΔΥ.

«Από 1-1-2018 η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προχωρά στην κατάργηση του μειωμένου συντελεστή στο ΦΠΑ για τα νησιά του αιγαίου. Ο μειωμένος ΦΠΑ στα νησιά δεν είναι , προνόμιο, αλλά ένα μέτρο απάλυνσης των συνεπειών για τους νησιώτες, λόγου του μεγάλου μεταφορικού κόστους και άλλων ιδιαιτεροτήτων .Το βαθιά αντιλαϊκό και απαράδεκτο αυτό μέτρο το οποίο έρχεται να προστεθεί στην φοροληστρική πολιτική της κυβέρνησης, στα χαράτσια , τον ΕΜΦΙΑ και τους πλειστηριασμούς . Επιφέρει ένα ακόμη σοβαρό πλήγμα για το εισόδημα του λαού που ζει και εργάζεται στα νησιά καθώς και στους μικρομεσαίους επαγγελματίες.

 Το Ν.Τ. Σάμου της ΑΔΕΔΥ καλεί όλους τους εργαζόμενους να απαντήσουν αγωνιστικά στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και στον εμπαιγμό των κομμάτων που ενώ ψήφισαν ή συμφωνούν με τα αντιλαϊκά μετρά τώρα παριστάνουν ότι ενδιαφέρονται για τους νησιώτες.

Το εργατικό κέντρο Σάμου συντονίζει την δράση του με το Εργατικό κέντρο Λέσβου και το λαϊκό κίνημα των άλλων νησιών του Αιγαίου , και κάνουν ταυτόχρονες συγκεντρώσεις στις 14 Νοέμβρη.

Ανάλογη ανακοίνωση εξέδωσε και ο Σύλλογος Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Σάμου.

«Το εργατικό κέντρο Σάμου συντονίζει την δράση του με το Εργατικό Κέντρο Λέσβου και το λαϊκό κίνημα των άλλων νησιών του Αιγαίου και κάνουν ταυτόχρονες συγκεντρώσεις στις 14 Νοέμβρη .

Όλοι μαζικά συμμετέχουμε στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τρίτη 14 Νοέμβρη στις 6 το απόγευμα έξω από το Εργατικό κέντρο Σάμου Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ καταργεί το μειωμένο ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου. Από 1-1-2018 προχωρά στην υλοποίηση μιας ακόμα αντιλαϊκής επιλογής που περιέχεται στο 3ο μνημόνιο.                                                       

Αυτή η εξέλιξη θα επιφέρει ένα ακόμη σοβαρό πλήγμα στο εισόδημα του λαού που ζει και εργάζεται στα νησιά, καθώς και στους μικρομεσαίους επαγγελματίες και αγρότες . Ο μειωμένος ΦΠΑ στα νησιά δεν είναι προνόμιο , αλλά ένα μέτρο ανακούφισης  των νησιωτών, λόγω του μεγάλου μεταφορικού κόστους και άλλων ιδιαιτεροτήτων .

Ο Σύλλογος Εργαζομένων του Γ. Ν. Σάμου, καλεί όλους τους εργαζόμενους να απαντήσουν αγωνιστικά στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και στον εμπαιγμό των κομμάτων , που ενώ ψήφισαν ή συμφώνησαν με τα αντιλαϊκά μέτρα τώρα παριστάνουν ότι ενδιαφέρονται για τους νησιώτες.

Τώρα χρειάζεται συσπείρωση και δράση , εναντίον της κατάργησης του μειωμένου συντελεστή  ΦΠΑ και συνολικά κατά της φοροληστείας.

Παλεύουμε:
-Να καταργηθεί  ο ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης όπως φάρμακα , σχολικά είδη κ.α
-Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και όλων των χαρατσιών.
-Απαγόρευση πλειστηριασμών για την εργατική λαϊκή οικογένεια .
Το εργατικό κέντρο Σάμου συντονίζει την δράση του με το Εργατικό Κέντρο Λέσβου και το λαϊκό κίνημα των άλλων νησιών του Αιγαίου και κάνουν ταυτόχρονες συγκεντρώσεις στις 14 Νοέμβρη .


Όλοι μαζικά συμμετέχουμε στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τρίτη 14 Νοέμβρη στις 6 το απόγευμα έξω από το Εργατικό κέντρο Σάμου».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required