5 Δεκ 2017

Από φορείς, επιχειρήσεις και σχολεία ξεκινά ο δήμος την ανακύκλωση στη Σάμο

Συσκευασίες από χαρτί, αλουμίνιο, γυαλί και πλαστικό , αλλά και λαμπτήρες και ηλεκτρικές συσκευές, θα μπορούν να στέλνουν προς ανακύκλωση όσοι συγκεντρώνουν μεγάλες ποσότητες, τηλεφωνώντας στο πενταψήφιο νούμερο 15109.

Ο δήμος Σάμου έχει ήδη υπογράψει συμβάσεις που αφορούν την ανακύκλωση ειδών συσκευασίας, αλλά και ηλεκτρικών &  ηλεκτρονικών συσκευών και λαμπτήρων και γι' αυτό το λόγο ζητά από φορείς και επιχειρήσεις να επικοινωνούν με τον πενταψήφιο αριθμό, προκειμένου να ενημερώσουν σχετικά για τις ποσότητες προς απόρριψη, αλλά και το είδος αυτών. Στη συνέχεια ο δήμος, και αφού συγκεντρώσει  τα σχετικά αιτήματα, θα προβεί στη συλλογή τους έπειτα από σχετική συνεννόηση. 

Η διαδικασία αυτή, της  επιτόπιας συλλογής από φορείς και επιχειρήσεις, αφορά μόνο το χρονικό διάστημα έως την τοποθέτηση των μπλε κάδων, μετά την οποία η εναπόθεση θα γίνεται σε αυτούς.

Επιπλέον, ο δήμος Σάμου ζητά από τις σχολικές μονάδες να προσκομίσουν έως τις 22 Δεκεμβρίου, συγκεντρωτική κατάσταση των προς συλλογή ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών προς απόσυρση, αφού προηγουμένως έχουν ολοκληρωθεί όλες οι απαιτούμενες σχετικές εσωτερικές διαδικασίες. Στην κατάσταση θα πρέπει να καταγράφονται οι ποσότητες των ηλεκτρικών συσκευών αναλυτικά ανά σχολική μονάδα, καθώς και του χαρτιού (βιβλία, φωτοτυπικό χαρτί κ.α), προκειμένου να σχεδιαστεί από πλευράς του Δήμου η συλλογή και μεταφορά τους.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required