12 Ιαν 2018

Με μεγάλη συμμετοχή η σημερινή απεργιακή κινητοποίηση

Για μαζική και μαχητική απεργιακή συγκέντρωση και πορεία που έγινε σήμερα στο Βαθύ της Σάμου, κάνει λόγο το Εργατικό Κέντρο που υπογραμμίζει πως το μήνυμα των εργαζομένων ήταν ξεκάθαρο, όπως τόνισε στην ομιλία του ο Δημήτρης Καλογερής, αναπληρωτής Γραμματέας του Εργατικού Κέντρου και πρόεδρος του Σωματείου Οικοδόμων Καρλοβάσου.

Στην ομιλία του ο κ. Καλογερής ανέφερε: «Απεργούμε απέναντι στην κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Απεργούμε απέναντι στη μεγάλη εργοδοσία και τις ξεπουλημένες συνδικαλιστικές ηγεσίες που προδίδουν ξανά και ξανά τα κατακτημένα με αίμα δικαιώματά μας. Απεργούμε για το δικαίωμά μας στην απεργία που χτίστηκε με τεράστιες θυσίες και λέμε ότι δεν θ’ αφήσουμε το αίμα της εργατικής τάξης που χύθηκε για να κατακτηθεί η απεργία να πάει στράφι. Στέλνουμε σήμερα παντού και σ’ όλη τη χώρα ένα μεγάλο μήνυμα προς το κεφάλαιο και τους υποτακτικούς του, ότι οι ταξικές δυνάμεις δεν πρόκειται να σταματήσουν λεπτό αυτόν τον αγώνα. Η απεργία δεν μπαίνει στο γύψο, η οργάνωση της εργατικής τάξης και η ταξική πάλη δεν μπορεί να καταργηθεί με κανένα νόμο και φιρμάνι. Να είναι όλοι σίγουροι ότι θα είναι ντάλα μεσημέρι όταν θα πετάξουμε τον αντεργατικό αυτό νόμο στα σκουπίδια μαζί με τους εμπνευστές του".


Η πορεία που ξεκίνησε από το Εργατικό Κέντρο, διέσχισε την παραλιακή του Βαθιού, πέρασε από το "Ξενία", που τις προηγούμενες μέρες είχε αναρτήσει γιγαντοπανό το Εργατικό Κέντρο και έκανε για λίγο στάση έξω από Πρωτοδικείο Σάμου, όπου οι διαδηλωτές τοποθέτησαν αφίσες ενάντια στους πλειστηριασμούς. 


Η πορεία κατέληξε στο Νοσοκομείο Σάμου, όπου έγινε παράσταση διαμαρτυρίας και επίδοση ψηφισμάτων στο Διοικητή από τη Λαϊκή Επιτροπή Μαραθοκάμπου και το Εργατικό Κέντρο Σάμου, ως συνέχεια των κινητοποιήσεων που κάνει όλο αυτό τον καιρό η Λαϊκή Επιτροπή, οι κάτοικοι του Μαραθοκάμπου, ο Σύλλογος Γυναικών, φορείς και Σωματεία της περιοχής, διεκδικώντας να παραμείνει η γιατρός στο περιφερειακό ιατρείο, να σταματήσει η δίωξή της, αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας, πλήρη στελέχωση όλων των μονάδων Υγείας κ.λ.π.


Στην απεργιακή συγκέντρωση χαιρετισμό απηύθυναν η κα Φιλιώ Μακρή εκ μέρους της Λαϊκής Επιτροπής Μαραθοκάμπου, ο  κ. Αποστόλης Βαλαμόντης πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Περιφερειακών Ενοτήτων Σάμου και Ικαρίας, οι οποίοι πήραν απόφαση για τρίωρη στάση εργασίας.


"Το πολυνομοσχέδιο που κατέθεσε στη Βουλή η κυβέρνηση του κεφαλαίου και συζητάει αυτές τις μέρες δεν θα το περάσει με τους εργαζόμενους στην γωνία. Τις επόμενες μέρες καλούμε τα σωματεία, τους εργαζόμενους και τους φορείς του νησιού να είναι επί ποδός πολέμου. Όλο το Σαββατοκύριακο να ενημερώσουν τους εργαζόμενους του νησιού", αναφέρει το Εργατικό Κέντρο Σάμου και καλεί όλους να παραβρεθούν στη νέα συγκέντρωση, που θα γίνει τη Δευτέρα, 16 Ιανουαρίου, στις 6 το απόγευμα, στην πλατεία Καρλοβάσου.
















Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required