15 Ιαν 2018

Ρεπορτάζ του Euronews από τη Σάμο για το Μεταναστευτικό

Ρεπορτάζ για τη μεταναστευτική κρίση στη Σάμο, μετέδωσε το "Euronews", στο οποίο επισημαίνεται πως η Σάμος είναι το νησί που έχει απορροφήσει τεράστιο αριθμό προσφύγων τα τελευταία δύο χρόνια, οπότε και ξέσπασε η προσφυγική κρίση.

"Χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες ζουν ουσιαστικά στο νησί με τους κατοίκους να έχουν δείξει απαράμιλλη αλληλεγγύη και ανθρωπιά όλο αυτό το χρονικό διάστημα", αναφέρει το ρεπορτάζ και συνεχίζει: "Από την άλλη βέβαια, όπως είναι λογικό, η κούραση έχει αρχίζει να κάνει την εμφάνισή της.
Οι κάτοικοι νιώθουν πως η ζωή τους έχει επηρεαστεί από το μαζικό κύμα προσφύγων.
Από τη μία υπάρχει η ανάγκη και η διάθεση προσφοράς σε ανθρώπους που έφυγαν από τη φρίκη του πολέμου και από την άλλη η κούραση της αλλαγής της καθημερινότητας των νησιωτών". 

Επεισόδια προσφύγων και μεταφορά

"Στα προσφυγικά κέντρα οι συνθήκες μόνο ιδανικές δεν είναι ενώ δεν λείπουν και τα συνεχή επεισόδια μεταξύ των προσφύγων.
«Συγκρούονται Αφγανοί και Σύροι και μετά η αστυνομία συλλαμβάνει κάποιους από αυτούς. Αυτό συμβαίνει συνέχεια» λέει Αφγανός πρόσφυγας.
Περίπου 300 πρόσφυγες πάντως μεταφέρθηκαν με πλοίο στην Καβάλα και την Αθήνα προκειμένου να αποσυμφορηθεί η κατάσταση στη Σάμο.
Προτεραιότητα δόθηκε σε αρρώστους, εγκύους και παιδιά".

Πατήστε εδώ για να δείτε το ρεπορτάζ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required