27 Μαρ 2018

Στην Ακαδημία Πυροσβεστικού Σώματος της Φλόριντα των ΗΠΑ ο Αλέξανδρος Μαλαγάρης


Πρώτος από δεξιά ο Α. Μαλαγάρης
Ο γνωστός σε όλους μας εκπαιδευτής καταδύσεων, π. πρόεδρος του Συλλόγου Αυτοδυτών Σάμου, Αλέξανδρος Μαλαγάρης, επέστρεψε από τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, όπου βρέθηκε το προηγούμενο χρονικό διάστημα. Έλαβε μέρος στην εκπαιδευτική σειρά δυτών δημόσιας ασφάλειας, στην Ακαδημία του Πυροσβεστικού Σώματος της Φλόριντα στο Panama City των Η.Π.Α.








Η εκπαίδευση είχε διάρκεια 4 εβδομάδες και αποτελείται από 6 αναπτύξεις. Δύτης διασώστης Ι, Δύτης Διασώστης ΙΙ (κατάδυση σε ρεύματα, επιβίωση δυτών δημόσιας ασφάλειας), Δύτης Νοσοκόμος, Εκπαιδευτής Δυτών Δημόσιας Ασφάλειας και Εκπαιδευτής Δυτών Διασωστών Ι.

Η εκπαίδευση περιελάμβανε πολύωρες διαλέξεις, παρουσιάσεις, προφορικές και γραπτές εξετάσεις, ανάπτυξη δεξιοτήτων σε κολυμβητήριο και πρακτική σε σενάρια έρευνας, διάσωσης, ανέλκυσης σε διάφορα υδάτινα περιβάλλοντα. Η αξιολόγηση των δυτών ήταν συνεχής.

Οι συμμαθητές του ήταν πυροσβέστες, αστυνομικοί, διασώστες όλων των βαθμών, από διαφορετικές Πολιτείες των Η.Π.Α.: Φλόριντα, Καλιφόρνια, Ιντιάνα, Βοστώνη, Ουάσινγκτον, Οχάιο, Τενεσί, Αλαμπάμα, Νέα Υόρκη, κ.ά.

Οι εκπαιδευτές της Ακαδημίας είναι ενεργοί αξιωματικοί πολιτειακών και ομοσπονδιακών σωμάτων ασφαλείας, με πολυετή διαϋπηρεσιακή εμπειρία και άρτιο ακαδημαϊκό υπόβαθρο.

Ο Αλέξανδρος Μαλαγάρης φοίτησε με πλήρη υποτροφία του εκπαιδευτικού οργανισμό Dive Rescue International, υπεύθυνου του καταδυτικού προγράμματος πυροσβεστικών και αστυνομικών υπηρεσιών σε Αμερική και Καναδά.



Καλύπτοντας όλα τα καταδυτικά, ακαδημαϊκά και αθλητικά προαπαιτούμενα κριτήρια, προτάθηκε για την υποτροφία από τον Captain Jerry Richert υπεύθυνο των ειδικών επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας της Ινδιανάπολις. Μιλώντας με τον Α. Μαλαγάρη μάθαμε ότι τον Jerry Richert τον γνώρισε κατά τη διάρκεια της προσφυγικής κρίσης στο νησί μας, όταν προσέφερε μέσω της υπηρεσίας και της πόλης του, υλικοτεχνική υποστήριξη και επισκέφτηκε ο ίδιος τη Σάμο για την εκπαίδευση στην συντήρηση και επισκευή καταδυτικού εξοπλισμού. Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση της εκπαίδευσής του, ο ίδιος μας είπε:

«Ολοκλήρωσα την εκπαιδευτική σειρά της Φλόριντα, ‘Florida Training Series’ με επιτυχία και ανακηρύχτηκα αρχηγός τάξης, λόγω επίδοσης και δια της ψήφου των συμμαθητών μου.



Ο πρώτος Έλληνας δύτης που περνάει τη συγκεκριμένη εκπαίδευση και από τους ελάχιστους στην Μεσόγειο.

Με τη συγκεκριμένη πιστοποίηση σκοπεύω να εκπαιδεύσω δύτες διασώστες στην Ελλάδα, ώστε να μπορέσουν να αναπτύξουν καταδυτικές ομάδες ή να προσθέσουν νέα εργαλεία στις υπηρεσίες τους και να συνεχίσουν να προσφέρουν με ασφάλεια και αποτελεσματικότητα, στη κοινωνία, στη πατρίδα και στον συνάνθρωπο που κινδυνεύει στη θάλασσα.

Ο δύτης δημόσιας ασφάλειας είναι δύτης της αστυνομίας, πυροσβεστικής ή διασωστικής ομάδας. Διαφέρει από τον εμπορικό δύτη, το δύτη αναψυχής και το δύτη επιστήμονα, οι οποίοι μπορούν να προγραμματίσουν την κατάδυση τους όταν και αν οι συνθήκες το επιτρέπουν. Ο δύτης δημόσιας ασφάλειας μπορεί να κλιθεί να επέμβει σε επείγοντα περιστατικά οποιαδήποτε ώρα και μέρα, με δύσκολες καιρικές συνθήκες, με χαμηλή ή μηδενική ορατότητα ‘μαύρα νερά’ και σε επιβαρυμένα περιβάλλοντα. Εκπαιδεύεται στην αναγνώριση και αξιολόγηση κινδύνων, σε τυποποιημένες μεθόδους υποβρύχιας έρευνας, στη χρήση ολοπρόσωπων μασκών με ασύρματη ή ενσύρματη επικοινωνία με την επιφάνεια, στη κατάδυση με μηδενική ορατότητα, στη διαχείριση του στρες, στη διάσωση και στην ανέλκυση».




Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required