22 Μαρ 2018

Στέγαση μεταναστών σε ξενοδοχείο στο Πυθαγόρειο!


Μεγάλη αναστάτωση προκάλεσε στο Πυθαγόρειο, και κυρίως στο τουριστικό κύκλωμα, η είδηση ότι «τουριστικός» επιχειρηματίας ενοικίασε το ξενοδοχείο του σε υπηρεσία (πιθανότατα στην Ύπατη Αρμοστεία), για τη μακροχρόνια στέγαση μεταναστών. Το σχέδιο που οργάνωναν οι διάφοροι "Μουζάλες" για δημιουργία μικρών hot spots στην περιοχή και αποφεύχθηκε τις δύσκολες τουριστικά μέρες του 2016, με την υπεύθυνη και σθεναρή στάση όλων των ξενοδόχων της περιοχής, επιστρέφει δριμύτερο... το 2018, και μάλιστα λίγο πριν το άνοιγμα μιας αναμενόμενης πολύ καλής τουριστικής σεζόν!


Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, 100 περίπου μετανάστες θα στεγάζονται στο ξενοδοχείο που βρίσκεται μετά το φυλάκιο 45, λίγα μέτρα από την κεντρικό οδό Πυθαγορείου Σάμου, σε απόσταση αναπνοής από μερικές από τις μεγαλύτερες και ποιοτικότερες τουριστικές μονάδες του νησιού μας. Θα μένουν σε μοντέρνα δωμάτια, με θέα τη θάλασσα και το στενό της Μυκάλης, με κλιματισμό και με πισίνα, αλλά προφανώς επειδή δεν είναι δυνατόν να παραμένουν όλη τη μέρα στους σχετικά μικρούς κοινόχρηστους χώρους του ξενοδοχείου, αναμένεται η παρουσία τους να γίνει αισθητή στις γειτονικές παραλίες, αλλά και μέσα στο ίδιο το Πυθαγόρειο, αφού η μονάδα που ενοικιάστηκε βρίσκεται σε απόσταση άνετου περπατήματος από το χωριό.


Να σημειώσουμε, σαν δείγμα πώς αντιλαμβάνονται τη «συνεργασία» οι εμπνευστές των ενεργειών, ότι δεν έχει περάσει πολύς καιρός από επίσκεψη υπευθύνου της Ύπατης Αρμοστείας (ΥΑ) που είχε δεσμευτεί σε συνάντηση με τουριστικούς πράκτορες της Σάμου ότι δεν είναι στα σχέδια της Υ.Α. η ενοικίαση τουριστικών μονάδων και η μεταφορά μεταναστών σε τουριστικές περιοχές και ότι σκοπός της Υ.Α. είναι μόνο η ενοικίαση κατοικιών, σχεδόν αποκλειστικά στο Βαθύ, και όχι σε διάφορα άλλα χωριά, όπως διέδιδαν τότε οι φήμες.


Έχουν περάσει 3 σχεδόν χρόνια από το ξεκίνημα της μεταναστευτικής κρίσης που πήγε τη Σάμο πολύ πίσω και παραλίγο να διαλύσει τη ραχοκοκαλιά της οικονομίας της, τον τουρισμό, αλλά ακόμα κάποιοι δεν εννοούν (ή μάλλον δεν θέλουν),  να καταλάβουν ποιο είναι το (βασικό) εισόδημα στο νησί, πώς κινείται ο τουρισμός που έχουμε και από τι επηρεάζεται. Δεν έχουν κανένα απολύτως πρόβλημα να δημιουργήσουν πρόβλημα (μικρό ή μεγάλο δεν έχει σημασία), στον ήδη ταλαιπωρημένο τουρισμό μας για να κάνουν τη δουλειά τους. Είναι πολλά τα «ανθρωπιστικά» λεφτά και μεγάλες οι μεταναστευτικές business και η γνώμη των ενοχλητικών ντόπιων δεν ενδιαφέρει κανέναν εξ αυτών.Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required