5 Απρ 2018

Π. Καμμένος από την Ικαρία – Αυστηρό μήνυμα προς την Τουρκία

Νέο αυστηρό μήνυμα προς την Τουρκία απηύθυνε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, από την Ικαρία, όπου παρακολούθησε στρατιωτική άσκηση, χθες Μ. Τετάρτη, 4/4. Ο Πάνος Καμμένος χρησιμοποίησε σκληρή γλώσσα για τις προκλήσεις της Τουρκίας, τονίζοντας παράλληλα την ετοιμότητα και την αποφασιστικότητα των ενόπλων δυνάμεων να αντιμετωπίσουν την οποιαδήποτε απειλή.





«Δεν μας φοβίζουν και δεν μας γονατίζουν οι προκλήσεις, οι απειλές και οι ύβρεις, ίσα – ίσα μας δυναμώνουν ακόμη περισσότερο», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και πρόσθεσε: «Αν τολμήσουν να αμφισβητήσουν έστω και ένα χιλιοστό ελληνικής γης, θάλασσας ή αέρα, θα αντιμετωπιστούν όπως τους αντιμετωπίσαμε στους παγκόσμιους πολέμους, όπως το 1821 και όποτε ο Ελληνισμός εκλήθη να αμυνθεί». Αναφερόμενος στους δύο Έλληνες στρατιωτικούς, ο κ. Καμμένος τόνισε ότι αποτελεί «στόχο και καθήκον μας η απελευθέρωσή τους», σημειώνοντας ότι «η Ελλάδα δεν πρόκειται να παρακαλέσει κανέναν, αλλά θα ζητήσει να εφαρμοστεί το διεθνές δίκαιο».




Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, από την Ικαρία, όπου παρακολούθησε κοινή άσκηση της Διοίκησης Άμυνας Νήσου (ΔΑΝ) Ικαρίας και του τάγματος Εθνοφυλακής (ΤΕΘ) Αγίου Κηρύκου ανακοίνωσε την προώθηση 3.500 μονίμων και στρατευσίμων στα νησιά και άλλων 3.500 στον Έβρο εντός των επομένων ημερών και την ενίσχυση σε μέσα των Ενόπλων Δυνάμεων, στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης του στρατεύματος. Η μεταφορά 3.500 στελεχών στα νησιά εντάσσεται στο πλαίσιο της μετατροπής της ΑΣΔΕΝ σε Στρατηγείο Αρχιπελάγους. Η μεταφορά 3.500 στελεχών στα νησιά εντάσσεται στο πλαίσιο της μετατροπής της ΑΣΔΕΝ σε Στρατηγείο Αρχιπελάγους.






Επίσης, ανήγγειλε την εκπαίδευση των εθνοφυλάκων, που -όπως τόνισε- «προσφέρετε αφιλοκερδώς στην πατρίδα και πολλές φορές χωρίς η πατρίδα να έχει τη δυνατότητα να σας δώσει αυτά που πρέπει» σε σχολεία και την ενίσχυσή τους με γυναίκες εθνοφύλακες, παρουσιάζοντας σήμερα την πρώτη εξ αυτών.

Τον υπουργό Εθνικής Άμυνας συνόδευε ο αρχηγός ΓΕΣ αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής.

Πηγές: ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required