29 Ιουν 2018

"Η Σάμος του χτες" - Η ομάδα βόλεϊ του Πυθαγορείου Γυμνασίου 1968-1970

Ήταν η χρυσή εποχή του αθλητισμού στη Σάμο. Το Πυθαγόρειο Γυμνάσιο Σάμου, με τον δραστήριο Γυμναστή – καθηγητή Βαγγέλη Ελληνικάκη, παράλληλα με τη φροντίδα για τη σωματική αγωγή των μαθητών, είχε δημιουργήσει αθλητικά τμήματα που κάλυπταν όλα τα αγωνίσματα της εποχής.

Αξέχαστη έμεινε η συνάντηση Βόλεϊ, στην πλατεία Πυθαγόρα στο Βαθύ, όπου υπήρχε και η πιάτσα ταξί, αλλά απουσίαζαν τα τραπεζοκαθίσματα, ανάμεσα στην ομάδα Βόλεϊ του Πυθαγορείου Γυμνασίου και την αντίστοιχη του Στρατού.


Ακόμα είχε δημιουργήσει και τμήματα υγρού στίβου (κολύμβησης). Κρίμα που δεν έχουμε φωτογραφία να παρουσιάσουμε τους αγώνες στο λιμάνι του Βαθιού. Τα νερά του λιμένα δεν είχαν γίνει, ακόμα, επικίνδυνα για κολύμβηση και αλιεία.

Στους αγώνες δρόμου, μικρών και μεγάλων αποστάσεων όπως αυτός των 500 μέτρων Παίδων, που έχουμε δώσει σε προηγούμενη δημοσίευση στο «Σαμιακόν Βήμα», και ένας άλλος των 15 χιλιομέτρων από το Κοκκάρι στο Βαθύ.

Ήταν ένας ανήσυχος και δημιουργικός γυμναστής ο Βαγγέλης και αργότερα όταν βγήκε στην σύνταξη, διορίστηκε στο γραφείο «Σωματικής αγωγής» της Νομαρχίας Σάμου, όπου και προσέφερε μεγάλες υπηρεσίες στην ανάπτυξη του αθλητισμού. 

Στη φωτογραφία που μας είχε παραχωρήσει ο ίδιος, τα ονόματα των αθλητών με τον γυμναστή στη μέση είναι: 1) Τσεσμετζής Γιώργος, 2) Λυχναράς Άρης, 3) Γράφας Αντώνης, 4) Ηλιόπουλος Γιώργος, 5) Βούρος Σοφοκλής, 6) Αντωνίου Γιώργος, 7) Πέτρου Γεώργιος, 8) Ζεϊμπέκης Σταύρος.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι όλοι οι παραπάνω αθλητές, σήμερα είναι καταξιωμένοι επιστήμονες, ιατροί, δικηγόροι, μηχανικοί…

Νίκος Νόου


                                                                                                         
                                                                                                           
ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΓΙΑ ΜΕΓΕΘΥΝΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required