23 Ιουλ 2018

Εξαιρετική επιτυχία για τις εργασίες του 4ου Αιγαιοπελαγίτικου Οδοντιατρικού Συνεδρίου στη Σάμο

Οι πρόεδροι των Αδελφοποιημένων Οδοντιατρικών Συλλόγων 
Με εξαιρετική επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 4ο Αιγαιοπελαγίτικο Οδοντιατρικό Συνέδριο, υπό την άψογη διοργάνωση του Οδοντιατρικού Συλλόγου Σάμου και την ενεργό συμμετοχή των Οδοντιατρικών Συλλόγων Δωδεκανήσου, Λέσβου και Χίου. Από τις 6 έως τις 8 Ιουλίου, στις αίθουσες του Ξενοδοχείου "Δόρυσσα", παρακολουθήσαμε ένα από τα αρτιότερα περιφερειακά επιστημονικά συνέδρια. 




To Διοικητικό Συμβούλιο του Οδοντιατρικού Συλλόγου Σάμου αποφάσισε ομόφωνα να  αναγορεύει σε επίτιμο μέλος του, την κα. Μερόπη Σπυροπούλου, ομότιμη καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Αθηνών, ως ελάχιστο φόρο τιμής για την σπουδαία επιστημονική αλλά και κοινωνική της προσφορά.


To Διοικητικό Συμβούλιο του Οδοντιατρικού Συλλόγου Σάμου αποφάσισε ομόφωνα να  αναγορεύει σε επίτιμο μέλος του, τον κ. Νικόλαο Σπυρόπουλο, ομότιμο καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών, ως ελάχιστο φόρο τιμής για την σπουδαία επιστημονική αλλά και κοινωνική του προσφορά.


Οι οδοντίατροι, έχοντας στη διάθεσή τους ένα πλήρες επιστημονικό πρόγραμμα, στοχευμένο στις νέες τεχνολογίες, αποκόμισαν πολύπλευρη και τεκμηριωμένη ενημέρωση στα πιο καίρια γνωστικά αντικείμενα της Κλινικής Οδοντιατρικής. Πέρα όμως από την επιστημονική τους κατάρτιση απόλαυσαν κι ένα τριήμερο ξεκούρασης, σ΄ ένα υπέροχο περιβάλλον, με πλούσιες πολιτιστικές και κοινωνικές εκδηλώσεις.

Η οργανωτική επιτροπή έχοντας γνώση του αποκλεισμού της κοινωνίας μας, λόγω της νησιωτικότητας, αποφάσισε να ανοίξει τις πόρτες του συνεδρίου σε όλους τους πολίτες, συνδιοργανώνοντας με τον Ιατρικό Σύλλογο Σάμου, εβδομάδα πρακτικών σεμιναρίων Καρδιοαναπνευστικής Αναζωογόνησης και χρήσης Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδιστή σε όλη την Σάμο. Παράλληλα δημιουργήθηκαν, για πρώτη φορά στη Σάμο, Πυρήνες Πιστοποιημένων Εκπαιδευτών (από τον ERC), οι οποίοι θα μπορούν στο μέλλον να εκπαιδεύουν όλο τον κόσμο των νησιών μας, με ελάχιστο κόστος.


Ο πρόεδρος  του Ο.Σ. Χίου Ανδρέας Καραμούζος

Ο πρόεδρος Ο.Σ. Δωδεκανήσου, Νικόλαος Διακογεωργίου

Ο υπεύθυνος του Επιστημονικού Προγράμματος επίκ. καθ. Πάνος Χριστόπουλος

Ο πρόεδρος της Οδοντιατρικής  Σχολής Αθηνών καθ. Φοίβος Μαδιανός

 
Σε πνεύμα αλληλεγγύης και συνεργασίας, στο πλαίσιο του συνεδρίου, έγινε η αδελφοποίηση των Οδοντιατρικών Συλλόγων των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου (Λέσβου, Χίου, Σάμου, Δωδεκανήσου), με τις Κυκλάδες. Έτσι ολοκληρώθηκε η Αιγαιοπελαγίτικη οδοντιατρική Οικογένεια και το συνέδριο άνοιξε τα πανιά του για τον επόμενο προορισμό του τα Δωδεκάνησα (στη Ρόδο ή στη πατρίδα του Μεγάλου Ιπποκράτη στη Κω, πιθανότατα σ 3-5 Ιουλίου 2020).
Ο Α΄αντιπρόεδρος της Ε.Ο.Ο. κ. Δημήτρης Μαυρίδης



Ο πρόεδρος του Ο.Σ. Σάμου κ. Μανώλης Μαυρίκης



Ο διοργανωτής, Οδοντιατρικός Σύλλογος Σάμου, ευχαρίστησε θερμά τους συνδιοργανωτές του συνεδρίου, την Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία, τους Οδοντιατρικούς Συλλόγους που υποστήριξαν, τα μέλη του Συλλόγου του, για την ενεργή συμμετοχή τους και ιδιαίτερα τους συναδέλφους τους που ταξίδεψαν από την υπόλοιπη νησιωτική και ηπειρωτική Ελλάδα, ελπίζοντας ότι οι καλές εντυπώσεις κι αναμνήσεις τους, θα αποτελέσουν την επιβεβαίωση της επιτυχίας αυτού του θεσμού.


Ο πρόεδρος του Ο.Σ. Λέσβου κ. Παναγιώτης Λαμπούσης

Ο πρόεδρος του Ο.Σ. Κυκλάδων κ. Ιωάννης Τόμελιτς


Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required