20 Οκτ 2018

Σε κατάμεστη από κόσμο αίθουσα, η εκδήλωση για τον καρκίνο του μαστού

Πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής, 19 Οκτωβρίου, εκδήλωση ενημέρωσης για τον καρκίνο του μαστού με ομιλήτριες τις ειδικές χειρουργούς μαστού Νατάσα Παζαΐτη-Καραμανλή και Παρασκευή Λιάκου. Η εκδήλωση προσέλκυσε το κοινό το οποίο προσήλθε αθρόα στην αίθουσα αμφιθεάτρου της Περιφερειακής Ενότητας Σάμου όπου ενημερώθηκε για τις πρόσφατες εξελίξεις γύρω από το θέμα.






Οι ομιλήτριες της εκδήλωσης Νατάσα Παζαΐτη-Καραμανλή & Παρασκευή Λιάκου

Την εκδήλωση διοργάνωσε η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου με την υποστήριξη του Πολιτιστικού – Μορφωτικού – Λαογραφικού Συλλόγου Κοκκαρίου «Η Πηγή της Μάννας». Ο καρκίνος του μαστού, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, διαγιγνώσκεται σε περισσότερες από 1.600.000 γυναίκες, σε ετήσια βάση, ενώ στην Ελλάδα αναφέρονται 6.000 περίπου νέες περιπτώσεις κάθε χρόνο. Δυστυχώς, ο καρκίνος του μαστού αποτελεί την πρώτη αιτία θανάτου από καρκίνο στις γυναίκες. Οι δύο ομιλήτριες παρουσίασαν τα επιστημονικά στοιχεία τονίζοντας τη σημασία του προληπτικού ελέγχου, ειδικά μετά την ηλικία των 30 ετών.


Τις ομιλήτριες προλόγισε ο αντιπεριφερειάρχης Σάμου Νίκος Κατρακάζος και η αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Μέριμνας Βορείου Αιγαίου Καλλιόπη (Πόπη) Πρωτογεράκη-Γόμου, η οποία έφτασε από τη Μυτιλήνη ειδικά για την εκδήλωση. Τη βραδιά έκλεισε η περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου (η οποία ολοκληρώνει το Σάββατο, 20/10, την πολυήμερη επίσκεψή της στη Σάμο), αναφέροντας τα εξής:

Η περιφερειάρχης Β. Αιγαίου Χ. Καλογήρου

«Χαιρόμαστε που σήμερα συναντηθήκαμε εδώ για ένα πάντα σημαντικό θέμα για εμάς τις γυναίκες. Ιδιαίτερη είναι η χαρά μας -και τιμή για εμάς- η παρουσία της Νατάσας Καραμανλή σήμερα ανάμεσά μας.Στη σημερινή ενημερωτική συνάντηση ακούσαμε και μάθαμε αυτά που πρέπει να γνωρίζουμε για τον καρκίνο του μαστού.

Δεν έχει νόημα να προσθέσω κάτι εγώ στη σημερινή εκδήλωση. Εκ μέρους των γυναικών της Σάμου και όλης της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου ένα μεγάλο ευχαριστώ.

Σε μια εποχή δύσκολη η ενημέρωση από ανθρώπους ευαίσθητους που γνωρίζουν το πρόβλημα, δεν είναι μόνο πράξη βοήθειας και συνδρομής, αλλά πράξη προσφοράς με όλη τη σημασία της λέξης».

Από αριστερά: Ν. Κατρακάζος, Χ. Καλογήρου, Ν. Παζαΐτη-Καραμανλή, Π. Λιάκου, Κ. Πρωτογεράκη-Γόμου, Γ. Κυριαζής


Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required