5 Οκτ 2018

Προβολή ταινίας από την Κινηματογραφική Λέσχη Σάμου

Tη γαλλική ταινία «O συγγραφέας» προβάλει το Σάββατο, 6 Οκτωβρίου, στις 9 το βράδυ, στο αμφιθέατρο της περιφερειακής Ενότητας Σάμου, η Κινηματογραφική Λέσχη Σάμου.


Υπόθεση
Ο Ματιέ είναι ένας νεαρός επίδοξος συγγραφέας που όσο αναζητά την έμπνευση και περιμένει την πολυπόθητη επιτυχία αναγκάζεται να εργάζεται ως μεταφορέας, αδειάζοντας εγκαταλελειμμένα διαμερίσματα. 

Κατά τη διάρκεια μιας τέτοιας δουλειάς, ανακαλύπτει στο σπίτι ενός άνδρα που μόλις έχει πεθάνει τα χειρόγραφα ημερολόγιά του από τη θητεία του στον πόλεμο της Αλγερίας. 

Απογοητευμένος από την απόρριψη του δικού του βιβλίου από έναν εκδοτικό οίκο, ο Ματιέ παρουσιάζει ως δικό του το εντυπωσιακό κείμενο, το οποίο όχι μόνο εκδίδεται αλλά γίνεται δεκτό με ενθουσιασμό από το κοινό και την κριτική, μετατρέποντάς τον σχεδόν εν μία νυκτί στο νέο μεγάλο αστέρι του λογοτεχνικού κόσμου. 

Λίγο καιρό αργότερα, ο Ματιέ ζει τη μεγάλη ζωή με τη γυναίκα των ονείρων του, περνώντας τον περισσότερο χρόνο του στην παραθαλάσσια βίλα των γονιών της στην Κυανή Ακτή και πασχίζοντας να γράψει το επόμενο βιβλίο του. Μέχρι που το παρελθόν επιστρέφει για να τον στοιχειώσει...


Παραγωγή: Γουασίμ Μπεζί, Τιμπό Γκαστ, Ματίας Βέμπερ

Σκηνοθεσία: Γιαν Γκοζλάν

Σενάριο: Γιαν Γκοζλάν, Γκιγιόμ Λεμάνς, Γκρεγκουάρ Βινιερόν

Φωτογραφία: Αντουάν Ρος

Μοντάζ: Γκρεγκουάρ Σιλβάν

Μουσική: Σιρίλ Οφόρ

Πρωταγωνιστούν: Πιέρ Νινέ, Αν Ζιραρντό, Τιμπό Βενσόν

Διάρκεια: 97 λεπτά

Διανομή: Filmtrade




Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required