6 Νοε 2018

Επισκέφτηκαν παραγωγούς του πρωτογενούς τομέα

Παραγωγικές μονάδες του πρωτογενούς τομέα, επισκέφτηκε χθες ο αντιπεριφερειάρχης Σάμου, κ. Νίκος Κατρακάζος, συνοδευόμενος από τον αντιπεριφερειάρχη Εμπορίου, κ. Γεώργιο Κυριαζή,  και  στελέχη της ΔΑΟΚ της Περιφερειακής Ενότητας  Σάμου.

Το κλιμάκιο, συνεχίζοντας τις επισκέψεις του σε παραγωγούς, επισκέφτηκε την καλλιέργεια γλυκοπατάτας των αδελφών Παπασταματίου στον Καρλόβασι, καθώς και το αποστακτήριο του Φώτη Ματθαίου στην Υδρούσσα.

Ο αντιπεριφερειάρχης Σάμου δήλωσε σχετικά: «Είναι καταπληκτικό αυτό που παράγει η εύφορη γη των νησιών μας. Η παραγωγή της τοπικής γλυκοπατάτας, που με τόσο μεράκι καλλιεργούν οι παραγωγοί που επισκεφτήκαμε, είναι μια καλλιέργεια που μπορεί να αναπτυχθεί περισσότερο. Το γεγονός ότι το  προϊόν αυτό μπορεί να είναι και εξαγώγιμο είναι ένα επιπλέον κίνητρο για την αύξηση της παραγωγής του. Εμείς σε συνεργασία με τους τοπικούς παραγωγούς θα προχωρήσουμε στις απαραίτητες συνεργασίες με αρμόδια πανεπιστήμια και οργανισμούς  με τελικό στόχο αυτά να χαρακτηριστούν ως προϊόντα γεωγραφικής ένδειξης. Είχαμε τη χαρά επίσης στο αποστακτήριο του Φώτη Ματθαίου να συναντηθούμε με παραγωγούς της Υδρούσσας και να ανταλλάξουμε απόψεις για την κοινή προσπάθεια  ανάπτυξης του πρωτογενούς τομέα και σύνδεσης του με το τουριστικό προϊόν».








Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required