19 Δεκ 2018

"Βολές" του Συλλόγου Αυτοδυτών Σάμου κατά του πρώην προέδρου της

Βολές κατά του πρώην προέδρου της εξαπολύει ο Σύλλογος Αυτοδυτών Σάμου, με αφορμή την ανακοίνωση για δημιουργία πανελλαδικής πρωτιάς στην εκπαίδευση Δυτών Δημόσιας Ασφάλειας.

Ο Σύλλογος Αυτοδυτών Σάμου αναφέρει:

«Έπειτα από μία ανακοίνωση του κ. Μαλαγάρη και κάποιας εταιρίας από την Αμερική με την επωνυμία «Dive Rescue International» ότι δημιούργησαν πανελλαδική πρωτιά στην εκπαίδευση Δυτών Δημόσιας Ασφάλειας ο Σύλλογος Αυτοδυτών Σάμου θα ήθελε να βάλει τα πράγματα στη θέση τους.

Η ανακοίνωση θίγει τα 9 μέλη του συλλόγου, τα οποία από τις 23/08/2015 έχουν πιστοποιηθεί ως Δύτες Δημόσιας Ασφάλειας, από τον μεγαλύτερο και παγκοσμίως αποδεκτό οργανισμό αυτόνομης κατάδυσης (PADI). 

Σαν ομάδα έχουν ενταχθεί στην Πολιτική Προστασία της Πολιτείας, της περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και του δήμου Σάμου, του Λιμεναρχείου και του Πυροσβεστικού Σώματος και έχουν στο ενεργητικό τους 46 ανασύρσεις νεκρών και πάνω από 1500 διασώσεις. 

Η ανακοίνωση αυτή θίγει, επίσης, και τη μνήμη του εκπαιδευτή μας, Αγαμέμνων Αγγελετόπουλου, του οποίου εκπαιδευόμενος ήταν και ο κ. Μαλαγάρης. 

Η εκπαίδευσή μας, το 2015, αποτέλεσε πραγματικά την πρώτη τέτοιου είδους εκπαίδευση και πιστοποίησε τους πρώτους δύτες στην Ελλάδα με αυτή την ειδικότητα και η οδυνηρή εμπειρία μας με ανασύρσεις νεκρών κατά τη διάρκεια 2015-2016-2017 έφερε και τον κ. Μαλαγάρη σε επαφή με κάποιους αμερικανούς πυροσβέστες οι οποίοι θέλησαν να δωρίσουν στον σύλλογο τον παλιό τους εξοπλισμό. Η επαφή προφανώς αυτή εξελίσσεται σε μια επαγγελματική επιχείρηση για τον κ. Μαλαγάρη και την εταιρία από την Αμερική με την επωνυμία "Dive Rescue International", η οποία όμως επιχείρηση, δεν έχει το δικαίωμα να αμαυρώνει τις προσπάθειές μας, τις αϋπνίες μας, έπειτα από κάθε φορά που χρειάστηκε να βγάλουμε νεκρό ένα παιδάκι και κυρίως τη μνήμη του δασκάλου μας και δασκάλου του κ. Μαλαγάρη, Αγαμέμνων Αγγελετόπουλου, που εκτός από τις γνώσεις του σχετικά με την αυτόνομη κατάδυση, σε κάποιους δίδαξε και ήθος. 

Το προσφυγικό για πολλούς αποτέλεσε και αποτελεί πεδίο ματαιοδοξίας και παραγωγής προσωπικών ωφελημάτων, πράγμα που δεν συμβαδίζει με την ηθική του εθελοντή και επαγγελματία διασώστη, καθώς και τις παραδόσεις του Έλληνα. Η συμπεριφορά του διασώστη θεωρούμε ότι πρέπει να μπορεί να είναι πρότυπο για τις νεότερες γενιές. Η επίδειξη και η περιαυτολογία δεν βοηθούν σε τίποτα το έργο του. Το κύριο γνώρισμά του πρέπει να είναι το ήθος".




Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required