1 Δεκ 2018

Προβλήματα που ζητούν λύση στην Άμπελο

Στην όμορφη ορεινή Τοπική Κοινότητα της Αμπέλου δεν λείπουν τα προβλήματα. Σε πρόσφατη επίσκεψή μας διαπιστώσαμε καταρχήν την ανησυχία των κατοίκων για το ψηλό τοιχίο που είχε κατασκευαστεί αρκετές δεκαετίες πριν και έδωσε τη δυνατότητα διέλευσης οχημάτων μέσα από την πλατεία της Εθνικής Αντιστάσεως, όπως ονομάζεται, αφού καλύφθηκε το ρέμα που υπήρχε παλαιότερα.







Στις φωτογραφίες είναι εμφανής η διάβρωση που δημιουργεί ανησυχία.

Οι Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου είναι σαφώς αρμόδιες για να ελέγξουν αν όντως εγκυμονεί κίνδυνο υποχώρησης στο συγκεκριμένο σημείο.



Το πάρκινγκ της Αμπέλου, δυστυχώς, χρησιμοποιείται από ορισμένους για διαφορετική χρήση εκτός της στάθμευσης

Ένα άλλο θέμα αποτελεί η χρήση του πάρκινγκ που για ορισμένους δεν φαίνεται να σημαίνει κάτι αφού υπερισχύει η ελληνική νοοτροπία. Παρκάρω όπου με βολεύει. Ο χώρος στάθμευσης οχημάτων υπήρχε ως αίτημα-όνειρο για πάρα πολλά χρονιά. Ο χώρος διαμορφώθηκε πριν 3-4 χρόνια ενώ πριν 2 χρόνια τσιμεντοστρώθηκε για ακόμη καλύτερη εξυπηρέτηση κατοίκων και επισκεπτών. Την περσινή χρονιά, το 2017, προχώρησε και η κατασκευή προστατευτικού τσιμεντένιου στηθαίου. Φέτος είχαμε και τη φωταγώγησή του. Δυστυχώς, γίνεται λανθασμένη χρήση του χώρου από ορισμένους. Υπάρχει όχημα που έχει εγκαταλειφθεί εντός του χώρου, όπως τόσα άλλα, σε διάφορα σημεία του νησιού. Όχημα που ο ιδιοκτήτης του έχει αναχωρήσει για πολύμηνη παραμονή στο εξωτερικό. Ακόμη και οχήματα του Εθελοντικού Κλιμακίου Πυρόσβεσης της περιοχής βρίσκονται στο χώρο του πάρκινγκ, απροστάτευτα από τις καιρικές συνθήκες. Μήπως είναι ώρα να βρεθεί στεγασμένος χώρος για αυτά;





Και ερχόμαστε στα περί κακής νοοτροπίας ορισμένων. Παρκαρισμένα οχήματα μπροστά και σε απόσταση αναπνοής από τα παράθυρα σπιτιού που είχε την “ατυχία” να βρίσκεται στο δρόμο που οδηγεί στην πλατεία. Να σημειωθεί ότι ο χώρος πάρκινγκ βρίσκεται πολύ κοντά στη συγκεκριμένη οικία. Υποσχέσεις έχουν δοθεί για επίλυση του προβλήματος αλλά ο χρόνος περνά και τίποτα δεν αλλάζει. Απ’ ότι μάθαμε, ο πρόεδρος προσπαθεί να επιλύσει το πρόβλημα επιλέγοντας να τοποθετηθούν, αν εγκριθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο, κολωνάκια σήμανσης, ώστε να μην είναι σε θέση να πλησιάσουν οχήματα. Ακόμη κι αυτό αποτελεί χρονοβόρο ζήτημα αφού κάποιοι κάνουν λόγο ακόμη και 2 χρόνια μέχρι την τοποθέτησή τους! Ίσως δεν θέλουν να επιλύσουν πραγματικά το πρόβλημα και είναι κρίμα να έχουμε τέτοιες συμπεριφορές. Τον λόγο έχει ο κ. δήμαρχος που θα μπορούσε, με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και τη συμβολή των υπηρεσιών του Δήμου να επιλύσει άμεσα το θέμα και όχι να στέλνονται οι ιδιοκτήτες του σπιτιού από τον Άννα στον Καΐάφα.



Οι οδηγοί, σε λίγο, θα βρουν χώρο στάθμευσης για τα οχήματά τους και εντός της οικίας!









1 σχόλιο:

Αργυρω είπε...

Καλα ειναι οταν βάζουμε με δημοσίευση να το έχουμε διασταύρωση απο ολες της πλευρες και μετα να σχολιάζουμε το οτιδήποτε...και ωστόσο μια πινακίδα που γράφει πλατεία εθνικής αντιστάσεως δεν ανήκει εκεί απλα κάποιοι την τοποθέτησαν εκει Προς όφελος τους.... ο χώρος ειναι δρομος και πάρκινγκ δεν υπάρχει αποφαση για κατι αλλο εαν ποτε γινει και εγκριθει για πλατεία η ΝΟΟΤΡΟΠΊΑ θα αλλάξει Γιατί για ανθρώπους και οχι για σκουπιδια... και κατι τελευταίο τα οχηματα τον εθελοντών η θέση τους ειναι εκει και όποιος θέλει να μαθει το πως και το γιατί ας ρωτηση... Ευχαριστώ

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required