18 Δεκ 2018

Κατά της αύξησης των δημοτικών τελών η Λαϊκή Συσπείρωση


Κατά της αύξησης των δημοτικών τελών τάσσεται η Λαϊκή Συσπείρωση του δήμου Σάμου, καθώς όπως αναφέρει στο όνομα της εξομοίωσης των συντελεστών ανταποδοτικών τελών που παρέμεναν διαφοροποιημένοι σε κάθε πρώην δήμο και με αφορμή την επιβάρυνση από την κυβέρνηση των δήμων,  με τη μισθοδοσία των συμβασιούχων στην καθαριότητα, οι οποίοι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και παραμένουν στην εργασία τους με δικαστική απόφαση, η δημοτική αρχή Σάμου προχωρά ουσιαστικά στην αύξηση των ανταποδοτικών τελών περίπου κατά 20%.

«Η αύξηση αυτή σημαίνει επιπλέον 600 χιλιάδες ευρώ περίπου στους λογαριασμούς της ΔΕΗ, που θα πληρωθούν από τους εργαζόμενους αυτοαπασχολούμενους, φτωχούς αγρότες του νησιού μας. Την ίδια στιγμή, η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας, στη διοίκηση της οποίας συμμετέχει και ο δήμαρχος Σάμου, δεν διεκδικεί την κάλυψη ολόκληρης της μισθοδοσίας των δημοτικών υπαλλήλων και εργατών από το κράτος,  αλλά μεταφέρει  το βάρος στα λαϊκά στρώματα», αναφέρει η Λαϊκή Συσπείρωση.

Η δημοτική παράταξη ζητά την άμεση κατάργησή τους για συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες όπως είναι άνεργοι, μονογονεϊκές οικογένειες, πολύτεκνοι, ΑμΕΑ κ.ά. και τη δραστική μείωσή τους για τα λαϊκά στρώματα -με προοπτική την πλήρη κατάργησή τους- με αντίστοιχη επιβάρυνση στις μεγάλες επιχειρήσεις.

«Οι κάτοικοι της Σάμου δεν έχουν άλλα περιθώρια επιβάρυνσης», καθώς πλήττονται ήδη από τη βαριά φορολογία, τον ΕΝΦΙΑ, τον ΦΠΑ και την κατάργηση σε λίγες ημέρες των μειωμένων συντελεστών, αναφέρει η Λαϊκή Συσπείρωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required