6 Φεβ 2019

Συναντήθηκαν με τον υφυπουργό για την επιβολή τέλους σε πλοία αναψυχής

Συνάντηση έγινε στο υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής για την επιβολή του τέλους σε πλοία αναψυχής και ημερόπλοια, με τη συμμετοχή των δημάρχων Σάμου, Λέρου και εκπροσώπων των ενδιαφερομένων φορέων, όπου παρουσιάστηκε η δυσβάσταχτη επιβάρυνση από την επιβολή του συγκεκριμένου τέλους, που θα πρέπει να καταβάλλεται για όλο τον μήνα, ακόμα και αν το πλοίο εισέρχεται και παραμένει μόνο για μια ημέρα σε ελληνικό λιμάνι.

Συζητήθηκε, παράλληλα, η δυνατότητα πρόβλεψης για επιβολή προκαθορισμένων τελών, μειωμένων ως προς ένα ποσοστό, για 3μηνη, 6μηνη και 9μηνη παραμονή των σκαφών (εκτός της ήδη προβλεπόμενης 12μηνης).

Ο υφυπουργός, κ. Σαντορινιός ,μετά την ανταλλαγή απόψεων και την έκφραση της θέσης των υπηρεσιών του υπουργείου - από την οποία προέκυψε ότι η επιβολή τέλους προέρχεται από την ΑΑΔΕ (Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων) - πρότεινε να ορίζεται ημερολογιακά ο μήνας (π.χ. 15/3-15/04) για να αποφεύγονται οι επιβολές τελών, για παράδειγμα, για 2 μήνες, ενώ η ουσιαστική παραμονή θα είναι για 2 ημέρες.

Οι δήμαρχοι Σάμου και Λέρου, από την πλευρά τους, τόνισαν ότι δεν πρέπει να καταργούμε από μόνοι μας τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα και να επιβαρύνουμε υπέρμετρα όσους επισκέπτονται τα νησιά του Αιγαίου με σκάφη αναψυχής ή ημερόπλοια (συνήθως γκρουπ).



Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required