4 Φεβ 2019

Η Πανσαμιακή Επιτροπή Ειρήνης για την πανσαμιακή απεργία και την εκπαίδευση των προσφυγόπουλων

Ανακοίνωση για την πανσαμιακή απεργία και την εκπαίδευση των προσφυγόπουλων εξέδωσε η Πανσαμιακή Επιτροπή Ειρήνης.

Η ανακοίνωση αναλυτικά:

"Χαιρετίζουμε το κοινό πλαίσιο των φορέων της Σάμου με το οποίο εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στους πρόσφυγες και μετανάστες που ζουν σε συνθήκες εξαθλίωσης μέσα σε αυτοσχέδιες σκηνές κάτω από καταρρακτώδεις βροχές και πολύ κρύο και ζητούν τον άμεσο απεγκλωβισμό τους , το κλείσιμο του hot spot, την μη δημιουργία νέου και τον γρήγορο απεγκλωβισμό τους από τη χώρα.

Οι θέσεις αυτές εξαρχής και σταθερά διακηρυγμένες από την Πανσαμιακή Επιτροπή Ειρήνης, μας βρίσκουν σύμφωνους και θα συμμετέχουμε με όλες μας τις δυνάμεις στην απεργία και την συγκέντρωση της 7ης Φλεβάρη 2019.

Παράλληλα, θέλουμε να εκφράσουμε την αποδοκιμασία μας στην εμμονή ορισμένων (λίγων) εκλεγμένων και μη σε Συλλόγους Γονέων σχετικά με τη συμμετοχή προσφυγόπουλων στην εκπαιδευτική διαδικασία και να καταγγείλουμε τις ύβρεις, τους προπηλακισμούς και τον εκφοβισμό, εναντίον όσων εκφράζουν διαφορετική άποψη.
Εξακολουθούν να επικαλούνται διάφορα προσχήματα, που από καιρό έχουν, από κάθε άποψη και με πειστικό τρόπο, καταρριφθεί, για να καταλήξουν στη διεκδίκηση σχολικής μονάδας – «γκέτο» γι’ αυτά τα παιδιά.

Καλούμε τους γονείς να ακυρώσουν με τη μαζική συμμετοχή τους στις διαδικασίες των Συλλόγων τους, αυτές τις απαράδεκτες προτάσεις και να υποδεχθούν με αγάπη και αλληλεγγύη τα προσφυγόπουλα στα σχολεία , όπως θα ήθελαν να συμβεί σε ανάλογη περίπτωση για τα δικά τους παιδιά.

Σ’ αυτήν την κατάσταση που μας έχει φέρει, ντόπιους και πρόσφυγες, αυτό το βάρβαρο, αιμοβόρο καπιταλιστικό σύστημα, πρέπει καθημερινά να αποδεικνύουμε ότι παραμένουμε άνθρωποι με αξίες, ιδανικά και όραμα για μια ειρηνική και δίκαιη κοινωνία για μας και τα παιδιά μας. Χωρίς πολέμους, φτώχεια και προσφυγιά".


Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required