2 Φεβ 2019

Λαϊκή Συσπείρωση για Λύκειο Καρλοβάσου - " Οι ευθύνες είναι τεράστιες"

Επείγουσα ανοιχτή επιστολή στον δήμαρχο Σάμου, με θέμα τις κατολισθήσεις στο χώρο πίσω από το ΓΕΛ Καρλοβάσου, έδωσε στη δημοσιότητα ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Σάμου, κ. Κώστας Τζίχας.

«Με ανησυχία παρακολουθούμε την απραξία της δημοτικής αρχής σχετικά με τις κατολισθήσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη στο πρανές πίσω από το κτιριακό συγκρότημα του Λυκείου Καρλοβάσου», αναφέρει ο κ. Τζίχας και επισημαίνει πως παρά το γεγονός ότι στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, στις 21-1-2019, η παράταξη κατέθεσε ερώτηση με την οποία ζητούσαν να παρθούν άμεσα μέτρα για την ασφαλή λειτουργία του σχολείου, μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει καμιά ουσιαστική ενέργεια.

«Γεγονός που οδηγεί τους μαθητές σε κατάληψη για το δίκαιο αίτημά τους, να γίνουν τα απαραίτητα έργα που θα εξασφαλίσουν την απρόσκοπτη και ασφαλή διεξαγωγή των μαθημάτων. Με την επείγουσα επιστολή μας επανερχόμαστε και απαιτούμε, την κινητοποίηση των αρμόδιων υπηρεσιών, ώστε να προχωρήσει από τώρα εμπεριστατωμένη μελέτη της κατάστασης και των έργων που είναι απαραίτητα», αναφέρει.

Ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης ζητά σε πρώτη φάση να ληφθούν μέτρα που να διασφαλίζουν την ασφαλή λειτουργία του σχολείου ( π.χ πλέγμα για τη συγκράτηση των χωμάτινων όγκων κλπ), τη διεκδίκηση της απαραίτητης πρόσθετης χρηματοδότησης για έργο προστασίας του κτιρίου -τέτοιο που να αντιμετωπίζει οριστικά το πρόβλημα- και τέλος να μεταφερθούν σε άλλο κτίριο τα μαθήματα του σχολείου με ευθύνη του δήμου και να εξασφαλιστεί η δωρεάν μεταφορά των μαθητών μέχρι την ολοκλήρωση των παρεμβάσεων.

Και καταλήγει, «Νομίζουμε ότι δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια αδράνειας. Οι ευθύνες είναι τεράστιες».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required