27 Φεβ 2019

Ζητά έκτακτο δημοτικό συμβούλιο για τους συμβασιούχους του δήμου

Να μην προσβάλει την απόφαση της Δικαιοσύνης, με την οποία δικαιώνονται οι συμβασιούχοι του δήμου, καλεί τον δήμαρχο Σάμου η παράταξη «Δράση Ενότητα Προοπτική» και επισημαίνει πως η πρόσφατη αναπροσαρμογή των τελών έγινε ακριβώς για να μπορεί να καλύψει με ανταποδοτικά μέσα τα τέλη καθαριότητας και με τα επιπλέον έσοδα μπορούν να καλυφθούν οι μισθοί των εργαζομένων αυτών.


Η παράταξη αναφέρει:

" Η δικαίωση των 48 συμβασιούχων καθαριότητας του δήμου, αποτελεί και μία δικαίωση της παράταξης μας «Δράση Ενότητα Προοπτική», αλλά και άλλων παρατάξεων της αντιπολίτευσης, που από την αρχή σταθήκαμε στο πλευρό των συμβασιούχων.

Συγκεκριμένα, μετά την πανηγυρική και ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου ότι άπαντες οι εργαζόμενοι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, πληροφορηθήκαμε εν μέσω θέρους 2017 και συγκεκριμένα τέλη Ιουλίου ότι ο δήμος είχε την πρόθεση να τους διώξει και πέρασε την απόλυσή τους από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Οι εργαζόμενοι ξεκίνησαν ένα δικαστικό αγώνα και οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξής μας παραβρέθηκαν σε όλα τα δικαστήριά τους την 14/08/2017, 28/08/2017, 01/11/2017, 28/03/2018, και 19/09/2018, προκειμένου να στηρίξουμε, αλλά και να καταθέσουμε ως μάρτυρες, υπέρ των εργαζομένων αυτών.

Μάλιστα, σε κανένα δικαστήριο δεν παραβρέθηκε ο Δήμαρχος, προκειμένου να εξηγήσει σε αυτούς τους ανθρώπους γιατί δε συναινεί στο αίτημά τους όπως έχουν κάνει τόσοι δήμοι, όπως Ικαρίας, Πατρών αλλά και άλλοι. 

Με την απόφαση αυτή δικαιώνεται ο αγώνας τόσο αυτών των ανθρώπων όσο και των συμβούλων της παράταξής μας και της αντιπολίτευσης που σε βάρος του προσωπικού μας χρόνου παραβρεθήκαμε σε δικαστικές αίθουσες για πολλές ώρες, νιώθοντας την αγωνία των συμπολιτών μας.

Αυτήν την απόφαση καλούμε τη δημοτική αρχή να μην την προσβάλλει, καθώς αποδίδει δικαιοσύνη σε αυτούς τους ανθρώπους που για 4 και πλέον έτη καθαρίζουν παρά τις τεράστιες ελλείψεις το Δήμο μας, εργάζονται στα ΧΥΤΑ και στην ανακύκλωση του Δήμου και αποτελούσε άλλωστε και αίτημα του Δήμου με ταυτόχρονη έκκληση στην κεντρική κυβέρνηση στο ψήφισμα μας του Ιουνίου 2017.

 Άλλωστε, η πρόσφατη αναπροσαρμογή των τελών έγινε ακριβώς για να μπορεί να καλύψει με ανταποδοτικά μέσα τα τέλη καθαριότητας και με τα επιπλέον έσοδα μπορούν να καλυφθούν οι μισθοί των εργαζομένων αυτών.

Για το λόγο αυτό ζητάμε τη σύγκληση έκτακτου Δημοτικού Συμβουλίου με θέμα την μη άσκηση ενδίκου μέσου κατά της αποφάσεως αυτής, η οποία βοηθά το Δήμο να λύσει σε μεγάλο μέρος το πρόβλημα της καθαριότητας, χωρίς να καταφεύγει διαρκώς σε ιδιώτες με απευθείας αναθέσεις και ανταποκρίνεται στην ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Ιουνίου 2017".


Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required