11 Φεβ 2019

Σοβαρό πρόβλημα για τον τουρισμό της Σάμου – Χρεωκόπησε η Germania

Κίνδυνο σοβαρών παρενεργειών κρύβει η χρεωκοπία της Germania, μίας εκ των μεγαλύτερων αεροπορικών εταιρειών charter της Γερμανίας, που έλαβε χώρα πριν από μερικές ημέρες. Για το 2019 σχεδόν το 40% των θέσεων από Γερμανία για Σάμο ήταν προγραμματισμένες με αυτή την αεροπορική εταιρεία με άμεσο τον κίνδυνο να υποστεί καθίζηση ο γερμανικός τουρισμός προς το νησί μας. Η συγκεκριμένη εταιρεία μας συνέδεε με Düsseldorf, Αμβούργο και Νυρεμβέργη.

Είναι, δυστυχώς, ζωντανές ακόμα στους ντόπιους τουριστικούς επιχειρηματίες οι μνήμες της χρεωκοπίας της airberlin πριν από 2 σχεδόν χρόνια που είχαν οδηγήσει το τουριστικό ρεύμα από Γερμανία σε ιστορικό χαμηλό.

Αυτή τη στιγμή πολλοί τουρίστες που είχαν κλείσει απευθείας το αεροπορικό τους εισιτήριο με την εν λόγω εταιρεία έχασαν τα λεφτά τους και είναι αμφίβολο αν έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν ξανά για να έρθουν με άλλο τρόπο, ενώ οι tour operators που είχαν τη μερίδα του λέοντος στις θέσεις προσπαθούν να βρουν εναλλακτικά αεροπλάνα, χωρίς όμως μεγάλη επιτυχία μέχρι στιγμής.

Σε περίπτωση που δεν βρεθούν σύντομα άλλες αεροπορικές εταιρείες πρόθυμες να αναλάβουν τα ακυρωμένα δρομολόγια της Germania προς Σάμο είναι αναπόφευκτη μία σοβαρότατη μείωση της κίνησης από Γερμανία. Καίριο χτύπημα σε μία τουριστική χρονιά που αντιμετωπίζει, μέχρι στιγμής, έτσι και αλλιώς, αρκετά προβλήματα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required