24 Μαρ 2019

Με μεγάλη επιτυχία η διάλεξη για την κακοποίηση των ζώων

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τετάρτη η διάλεξη με θέμα «Παθητική και ενεργητική κακοποίηση των ζώων», την οποία διοργάνωνε το Φιλοζωικό Σωματείο Σάμου, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Αστυνομίας Σάμου στο ξενοδοχείο "Aeolis" στην πόλη της Σάμου, με ομιλητή τον αστυνόμο Β’ & διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Αγίου Κηρύκου, κ. Δημήτριο Λούκο.

Πλήθος κόσμου παρακολούθησε την ημερίδα, ανάμεσά τους ο αντιπεριφερειάρχης κ. Νίκος Κατρακάζος, εκπρόσωποι της αστυνομίας, του στρατού, καθώς και μέλη και φίλοι του σωματείου.

Η διάλεξη ξεκίνησε με μια αναλυτική περιγραφή των διάφορων ειδών ενεργητικής και παθητικής κακοποίησης ζώων, ακολούθησε μια αναφορά στη νομοθεσία προστασίας των ζώων (Ν.4039/2012 και 4235/2014), καθώς επίσης στις υποχρεώσεις των κηδεμόνων ζώων.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην πληροφόρηση, δηλαδή με ποιο τρόπο οι πολίτες μπορούν να  ενημερώνουν τις αρμόδιες αρχές για κακοποιήσεις.

Ο κ. Λούκος αναφέρθηκε, επίσης, για τις διάφορες δυνατότητες μεταφοράς δεσποζόμενων ζώων με τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Μεγάλη σημασία έδωσε στις υποχρεώσεις του δήμου όσον αφορά τη διαχείριση των αδέσποτων. Σύμφωνα με τον Νόμο πρέπει να παρέχει σε κάθε αδέσποτο εμβόλιο, ηλεκτρονική σήμανση, αποπαρασίτωση και στείρωση. Απαραίτητο είναι, επίσης, ένα πρόγραμμα σίτισης και υιοθεσίας.

Στο τέλος της ομιλίας ο κ. Λούκος τόνισε πως η κακοποίηση ζώων προμηνύει την κακοποίηση ανθρώπων και ανέφερε αρκετά στατιστικά στοιχεία.

Η πολύ ενδιαφέρουσα και πρωτότυπη διάλεξη συμπληρώθηκε από πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό, που έκανε την όλη παρουσίαση ακόμα πιο κατανοητή και εντυπωσιακή.

Ο κ. Λούκος μετέδωσε πλήθος πληροφοριών με έναν ιδιαίτερο αντικειμενικό και κατανοητό τρόπο.  Μετά από κάθε θεματική ενότητα δόθηκε στο κοινό η ευκαιρία για ερωτήσεις και καμία απορία δεν έμεινε αναπάντητη. 

"Καταλάβαμε όλοι το κεντρικό νόημα της ημερίδας: Η κακοποίηση είναι ένα σοβαρότατο έγκλημα, το οποίο δεν βρίσκει ακόμα την ανάλογη αντιμετώπιση. Οι δράστες συνήθως δεν σταματάνε στα ζώα, αποδείχτηκε πολλές φορές, πως στη συνέχεια  κακοποιούν και παιδιά, ηλικιωμένους, γυναίκες και γενικά συνανθρώπους μας. Είναι στο χέρι όλων μας να κλείσει οριστικά αυτό το τραγικό κεφάλαιο. Όπως σε κάθε άλλο έγκλημα δεν πρέπει να διστάζουμε καθόλου να καταγγέλλουμε τέτοια βάρβαρα γεγονότα εναντίον των «τετράποδων συμπολιτών μας» στις αρμόδιες αρχές", αναφέρει το Φιλοζωικό Σωματείο Σάμου.

Τέλος, το Φιλοζωικό Σωματείο ευχαριστεί τον Διευθυντή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Σάμου, Ταξίαρχο  κ. Σαραντίδη Αντώνιο και τον βοηθό  του Αστυνομικό Διευθυντή κ. Μαϊστρέλλη  Δημήτριο για τη βοήθεια τους, το ξενοδοχείο "Aeolis" για τη φιλοξενία  και ιδιαίτερα τον ομιλητή,  Αστυνόμο Β’ κ. Λούκο Δημήτριο για αυτήν την εξαιρετική παρουσίαση.











Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required