5 Μαρ 2019

Την αποκριάτικη περαντζάδα αναβιώνει στους δρόμους του Βαθιού ο "Καπετάν Λαχανάς"

Τον παραδοσιακό, αυτοσχέδιο και αυθόρμητο χαρακτήρα της Αποκριάς  θα ζωντανέψει και φέτος ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Ο Καπετάν Λαχανάς».

Το Σάββατο, 9 Μαρτίου, στις 11 το πρωί, μέλη του Συλλόγου θα ξεκινήσουν από το κτίριο του Συλλόγου, στην περιοχή Ποταμάκι Βαθέος, και θα διασχίσουν τους δρόμους της πόλης, ενεργοποιώντας σε όλους μνήμες του παρελθόντος, όταν η Αποκριά χαρακτηρίζονταν από άλλα ήθη, συνήθειες, συναισθήματα και ακούσματα.

«Σας καλούμε όλους να ενωθείτε μαζί μας το Σάββατο στην πιο τρελή, ενθουσιώδη και ανατρεπτική βόλτα στους δρόμους του χωριού και της πόλης. Φορέστε τις αποκριάτικες στολές σας, εφοδιαστείτε με περιπαικτική διάθεση και χιούμορ κι ελάτε να χαρίσουμε στο Βαθύ κλίμα ζωντάνιας και γιορτής.

Φτάνοντας στην πλατεία Πυθαγόρα θα σας παρουσιάσουμε έναν ιδιαίτερο χορό-έκπληξη, ενώ η βόλτα μας θα καταλήξει στα "Φανάρια", όπου θα συνεχιστεί το γλέντι μας. Όσοι πιστοί προσέλθετε!Εδώ και δύο χρόνια είθισται τέτοιες μέρες οι φίλοι και τα μέλη του Συλλόγου, ντυμένοι μασκαράδες, με τη συνοδεία των τσαμπουνιάρηδων να περπατούν τα σοκάκια του χωριού και να διασχίζουν τον εμπορικό δρόμο μέχρι το λιμάνι χορεύοντας, τραγουδώντας, πειράζοντας τους περαστικούς και σκορπώντας κέφι στο πνεύμα της παραδοσιακής Αποκριάς», αναφέρει ο «Καπετάν Λαχανάς».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required