22 Μαρ 2019

Η "Δράση Ενότητα Προοπτική" για τις θετικές εξελίξεις στο θέμα των συμβασιούχων

Την ικανοποίησή της για τις πρόσφατες εξελίξεις στο θέμα των συμβασιούχων του δήμου εκφράζει η δημοτική παράταξη «Δράση Ενότητα Προοπτική».

Η παράταξη, σε ανακοίνωσή της, αναφέρει:

"Η παράταξη μας είναι και νιώθει δικαιωμένη από τις πρόσφατες εξελίξεις στο θέμα των συμβασιούχων στο δημοτικό συμβούλιο. Και τούτο γιατί από την πρώτη στιγμή σταθήκαμε στο πλάι τους. Χωρίς "ναι μεν αλλά".

Χωρίς να περιμένουμε εκλογές για να δείξουμε γενναία και υπεύθυνη στάση. Οι δημοτικοί μας σύμβουλοι, βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή στο πλευρό των εργαζομένων και των δικαίων αιτημάτων τους.

Μαζί με τους συμβούλους της λαϊκής συσπείρωσης, αντισταθήκαμε στην απόλυσή τους ήδη από το 2017, πήγαμε σε όλα τα δικαστήρια, καταθέσαμε ως μάρτυρες υπέρ τους. Και την ημέρα της ψηφοφορίας δε φωνάξαμε να ακουστούμε, δε ζητήσαμε το χειροκρότημα, τηρήσαμε την ίδια, πάγια και δημοκρατική μας στάση.

Ακριβώς την ίδια δημοκρατική στάση που κρατήσαμε στο θέμα των ΔΥΕΠ στηρίζοντας την πρόταση της Λαϊκής συσπείρωσης και αποδεικνύοντας στην πράξη ότι ειδικά στην τοπική αυτοδιοίκηση οι δημοκρατικές δυνάμεις πρέπει να συνεργάζονται, να αναδεικνύουν το δίκαιο και την αλήθεια, να αποκαλύπτουν τους υποκριτές και τις υποκριτικές πολιτικές.

Να μην παρασύρονται σε μη δημοκρατικές θέσεις για λίγες ψήφους ούτε και να στηρίζουν εργαζόμενους ενόψει εκλογών όταν οι ίδιοι είχαν ψηφίσει την απόλυση τους τον Ιούλιο του 2017.

Σταθήκαμε και θα συνεχίσουμε να στεκόμαστε συμπαραστάτες στους δίκαιους αγώνες των δημοτών και συμπολιτών μας".






Ανακούφιση για τους 48 συμβασιούχους - Ανάκληση έφεσης από τον Δήμο

Στην ανάκληση της έφεσης της απόφασης που δικαιώνει τους συμβασιούχους του δήμου προχώρησε χτες το δημοτικό συμβούλιο με 21 συμβούλους να ψηφίζουν υπέρ της ανάκλησης και 6 υπέρ της αναβολής του θέματος για 15 ημέρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required