8 Μαρ 2019

Στο ρυθμό του τελευταίου τριημέρου της Αποκριάς

Κορυφώνονται οι αποκριάτικες εκδηλώσεις στη Σάμο, με αποκριάτικα πάρτι και χορούς, περατζάδα, καρναβάλι σε Καρλόβασι και Μυτιληνιούς, με την αυλαία να πέφτει την Καθαρά Δευτέρα με το πέταγμα του χαρταετού και σαρακοστιανά εδέσματα.


Σάββατο, 9 Μαρτίου

  • Τον παραδοσιακό, αυτοσχέδιο και αυθόρμητο χαρακτήρα της Αποκριάς  θα ζωντανέψει και φέτος ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Ο Καπετάν Λαχανάς». Στις 11 το πρωί, μέλη του Συλλόγου θα ξεκινήσουν από το κτίριο του Συλλόγου, στην περιοχή Ποταμάκι Βαθέος, και θα διασχίσουν τους δρόμους της πόλης, ενεργοποιώντας σε όλους μνήμες του παρελθόντος, όταν η Αποκριά χαρακτηρίζονταν από άλλα ήθη, συνήθειες, συναισθήματα και ακούσματα. «Σας καλούμε όλους να ενωθείτε μαζί μας το Σάββατο στην πιο τρελή, ενθουσιώδη και ανατρεπτική βόλτα στους δρόμους του χωριού και της πόλης. Φορέστε τις αποκριάτικες στολές σας, εφοδιαστείτε με περιπαικτική διάθεση και χιούμορ κι ελάτε να χαρίσουμε στο Βαθύ κλίμα ζωντάνιας και γιορτής. Φτάνοντας στην πλατεία Πυθαγόρα θα σας παρουσιάσουμε έναν ιδιαίτερο χορό-έκπληξη, ενώ η βόλτα μας θα καταλήξει στα "Φανάρια", όπου θα συνεχιστεί το γλέντι μας. Όσοι πιστοί προσέλθετε! Εδώ και δύο χρόνια είθισται τέτοιες μέρες οι φίλοι και τα μέλη του Συλλόγου, ντυμένοι μασκαράδες, με τη συνοδεία των τσαμπουνιάρηδων να περπατούν τα σοκάκια του χωριού και να διασχίζουν τον εμπορικό δρόμο μέχρι το λιμάνι χορεύοντας, τραγουδώντας, πειράζοντας τους περαστικούς και σκορπώντας κέφι στο πνεύμα της παραδοσιακής Αποκριάς», αναφέρει ο «Καπετάν Λαχανάς».


  • Αποκριάτικο πάρτι διοργανώνει από 17.00-20.00, στο κλειστό γυμναστήριο Σάμου των Γυμνασίων ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 3ου δημοτικού σχολείου Σάμου. Στην εκδήλωση θα υπάρχει δωρεάν μπουφές, μουσική, χορός, παιχνίδια, καραόκε, λαχειοφόρος αγορά με πλούσια δώρα και πολλές άλλες εκπλήξεις . Είσοδος: 1 ευρώ.


  • Αποκριάτικο χορό διοργανώνει, στις 8.30 μ.μ. στο εστιατόριο «Μάρκος» το χορευτικό τμήμα του "ΑΨΕΣ Πυθαγόρας". Η τιμή πρόσκλησης είναι 18 ευρώ για τους ενήλικες και 8 ευρώ για τα παιδιά και περιλαμβάνει το φαγητό και απεριόριστο κρασί και αναψυκτικό.


  • Αποκριάτικο χορό πραγματοποιεί, στις 9 το βράδυ, στο εστιατόριο «Ζυγός», το Samos Club Θύρα 13. Στην εκδήλωση θα υπάρχει ζωντανή μουσική με την ορχήστρα του Κυριάκου Μαυρίκη. Τιμή πρόσκλησης 15 ευρώ. Τηλέφωνα επικοινωνίας: 6977755195 και 7977826737.


Κυριακή, 10 Μαρτίου

  • Κάλεσμα για συμμετοχή στο “Σαμιακό Καρναβάλι” απευθύνει ο Δημοτικός Οργανισμός Παιδείας Πολιτισμού Νεολαίας & Άθλησης Σάμου. Να σημειωθεί πως οι καρναβαλιστές και τα άρματα θα ξεκινήσουν όπως πάντα από το Κέντρο Υγείας Καρλοβάσου και θα καταλήξουν στην κεντρική πλατεία.


  • Στους Μυτιληνιούς φορούν τα γιορτινά τους  και καλούν όλους να παρακολουθήσουν τις καρναβαλικές εκδηλώσεις, που θα πραγματοποιηθούν στις 12 το μεσημέρι στο χωριό. Μπαμπόεροι, καρναβαλιστές, παρέλαση αρμάτων, καραμελοπόλεμος, σοκολατοπόλεμος, γαϊτανάκι, και πολλά άλλα θα αποχαιρετήσουν με τον καλύτερο τρόπο την περίοδο των φετινών αποκριών. Επίσης, θα υπάρξει ζωντανή μουσική με την ορχήστρα του Κώστα Μητσού, ψητό χταπόδι και ούζο.


  • Τα παραδοσιακά Φραντζόλια αναβιώνει και φέτος στις 5 το απόγευμα, στην αίθουσα του Συλλόγου ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μαραθοκάμπου. Στην εκδήλωση θα υπάρχει ζωντανή μουσική.

  • Αποκριάτικη εκδήλωση με ζωντανή μουσική (Γιαμαίους) στο Potokaki Plus -Βακιάρος, διοργανώνει στις 9 το βράδυ, ο Εμπορικός Σύλλογος Σάμου. "Σας προσκαλούμε και σας προκαλούμε να φορέσετε τις μάσκες σας και να διασκεδάσετε μαζί μας την τελευταία Κυριακή της Αποκριάς", αναφέρει στο κάλεσμά του ο Εμπορικός Σύλλογος Σάμου.  Η τιμή εισιτηρίου είναι 20 ευρώ και περιλαμβάνει φαγητό 4 πιάτων. Να σημειωθεί πως το απόκομμα του εισιτηρίου είναι ο λαχνός για την κλήρωση των δώρων.


Καθαρά Δευτέρα

  • Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, ο Πολιτιστικός Εξωραϊστικός Σύλλογος Ηραίου καλεί όλους στην πλατεία του παραθαλάσσιου χωριού για να γιορτάσουν τα Κούλουμα. Από τις 11 το πρωί θα προσφέρονται ζεστή παραδοσιακή φασολάδα, κρασί και νηστίσιμοι μεζέδες. «Μια καλή ευκαιρία απόδρασης από την καθημερινότητα για εσάς και την οικογένειά σας, με πέταγμα του χαρταετού και μια βόλτα δίπλα στη θάλασσα, σ' έναν κατεξοχήν προορισμό αυτής της μέρας για τη Σάμο.», αναφέρει στο κάλεσμά του ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ηραίου.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required