11 Μαΐ 2019

Πανελλαδική Ημέρα Λογοθεραπείας - Προβληματισμούς και απορίες θα συζητήσει η λογοθεραπεύτρια της "Μέλισσας"

Ενόψει της πανελλαδικής ημέρας Λογοθεραπείας, η λογοθεραπεύτρια του Συλλόγου "Μέλισσα", κα Ελένη Βοζίκη, θα είναι στη διάθεση όλων τη Δευτέρα, από 18.00 έως 20.00, για να συζητήσει προβληματισμούς και απορίες που αφορούν τις διαταραχές λόγου.

Λογοθεραπεία είναι η επιστήμη που ασχολείται με την επικοινωνία μεταξύ των ανθρώπων, την ανάπτυξη δεξιοτήτων που απαιτούνται και τις διαταραχές που την επηρεάζουν. Ενδεικτικά  αναφέρουμε κάποιες από αυτές, ανεξάρτητα από την αιτιολογία τους.


  • Διαταραχές  στον λόγο, αφορούν δυσκολίες στην αντίληψη και την επεξεργασία, δυσκολίες στην έκφραση κ.α.
  • Διαταραχές στην ομιλία, αφορούν δυσκολίες στην ροή της ομιλίας όπως επαναλήψεις συλλαβών, δυσκολίες στην σωστή άρθρωση των φωνημάτων κ.α.
  • Διαταραχές φωνής , αφορούν την ποιότητα και την ένταση.
  • Διαταραχές στη μάσηση και κατάποση.
  • Αναπτυξιακές διαταραχές, αφορούν ένα σύνολο δυσκολιών που επηρεάζουν συνολικά την επικοινωνία του ατόμου.

Η λογοθεραπεία απευθύνεται σε όλους τους ανθρώπους ανεξαρτήτως ηλικίας. Η διάρκεια της παρέμβασης είναι συνήθως μακροχρόνια, είναι εξατομικευμένη ή ομαδική και χαρακτηρίζεται από τον στενό δεσμό μεταξύ θεραπευτή και θεραπευόμενου. Ο λογοθεραπευτής θα πρέπει να είναι επαγγελματίας λογοθεραπευτής και κατά τη διάρκεια της παρέμβασης χρησιμοποιεί βιβλία, παιχνίδια ή ειδικά εργαλεία ανάλογα με τη διαταραχή που καλείται να αντιμετωπίσει και την ηλικία του ατόμου.

Αξίζει να σημειωθεί η σπουδαιότητα της πρώιμης παρέμβασης, η οποία εξασφαλίζει μία καλή πρόγνωση και εξέλιξη. Τελευταίες έρευνες έχουν αποδείξει ότι το 70% των παιδιών προσχολικής ηλικίας που αντιμετώπιζαν δυσκολίες λόγου ή ομιλίας και παρακολούθησαν λογοθεραπευτική παρέμβαση, έχουν καλύτερες επιδόσεις στη σχολική τους πορεία.

Ο Λλογοθεραπευτής δίνει με εγκυρότητα και αξιοπιστία απάντηση στις ανησυχίες των γονέων σχετικά με τη γλωσσική ανάπτυξη του παιδιού ή σε οποιαδήποτε ανησυχία σχετική με το λόγο, την ομιλία ή την φωνή ενός ενήλικα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required