11 Ιουλ 2019

13 Ιουλίου - Συναυλία Παλαιάς Μουσικής με όργανα εποχής

To Ίδρυμα Schwarz διοργανώνει το Σάββατο, 13 Ιουλίου, στις 20:30 συναυλία Παλαιάς Μουσικής στην Αίθουσα Σίβυλλα του ξενοδοχείου Doryssa. Πρόκειται για μία μοναδική συναυλία με όργανα της εποχής.
Το φωνητικό/οργανικό σύνολο αποτελείται από τους σπουδαστές της θερινής Ακαδημίας και από μια διεθνή ομάδα μουσικών από την Ελλάδα, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ιταλία κ.α. 



  





Θερινή Ακαδημία 

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά πραγματοποιείται στη Σάμο, χάρη στη γενναιόδωρη υποστήριξη του Ιδρύματος Schwarz​, η λειτουργία της Θερινής Ακαδημίας, αποτέλεσμα της στενής συνεργασίας δυο ιστορικών Ευρωπαϊκών εκπαιδευτικών φορέων: της Ανώτατης Σχολής Μουσικής της Γενεύης και του Ωδείου Αθηνών.

Η φετινή ακαδημία εστιάζει στη μουσική και στην ποίηση από τον πρώτο Ορφέα του Πολιτιανού (στα τέλη του 15ου αιώνα) μέχρι τον Ορφέα του Μοντεβέρντι (1607). Οι συμμετέχοντες θα μελετήσουν φωνητικά και οργανικά έργα του σχετικού ρεπερτορίου ενώ παράλληλα θα παρουσιαστεί ο μύθος του Ορφέα και η μεταφορά του στη μουσική φιλολογία της εποχής. Αφορά τραγουδιστές και μουσικούς σπουδαστές παλαιών οργάνων (μπαρόκ βιολί, μπαρόκ τσέλο, βιόλα ντα γκάμπα, λαούτο, φλάουτο με ράμφος κ.α.) του Ωδείου Αθηνών και του Ανώτατου Ωδείου της Γενεύης αλλά και νέους επαγγελματίες.


Διδάσκουν:
Δημήτρης Κούντουρας - Ωδείο Αθηνών




Francis Biggi - Ανώτατη Σχολή Μουσικής της Γενεύης


Ανοιχτές για το κοινό θα είναι και οι ομιλίες των καθηγητών Δημήτρη Κούντουρα και Francis Biggi που θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο της Θερινής Ακαδημίας, στα Μουσικά Δωμάτια του Ιδρύματος Schwarz στη Χώρα της Σάμου.

Ολές οι ομιλίες ξεκινούν στις 11:00 π.μ. και διαρκούν περίπου μια ώρα. Για περισσότερες πληροφορίες, τηλεφωνήστε στο 22730 62169 ή 62031.


Πρόγραμμα Ομιλιών
ώρα έναρξης 11:00 π.μ.


Τετάρτη 10 Ιουλίου

Ορφέας - μύθος και μουσική
Ομιλητής: Francis Biggi


Πέμπτη 11 Ιουλίου

Ουμανισμός και μυθολογία στη μουσική της Αναγέννησης
Ομιλητής: Δημήτρης Κούντουρας













Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required