10 Ιουλ 2019

Κουμουτσάκος στο OPEN TV: "Δέσμευσή μας η καλύτερη εικόνα στα νησιά"

«Δέσμευσή μας η καλύτερη εικόνα στα ελληνικά νησιά». Αυτό τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιώργος Κουμουτσάκος, μιλώντας στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος 7:00» με τους Ιορδάνη Χασαπόπουλο και Γιάννη Σαραντάκο, και πρόσθεσε: «Έχουμε απόλυτη συνείδηση του προβλήματος. Είναι τέτοια η βούληση του πρωθυπουργού, αλλά και όλων μας, που σύντομα θα δείτε αποτελέσματα. Θα εξετάσουμε πρώτα πρώτα τις αιτήσεις ασύλου». Και επανέλαβε: «Πρώτον, ασφάλεια και ανθρώπινα δικαιώματα και δεύτερον μάχες παντού και στο εσωτερικό και στο εξωτερικό».

Ο κ. Κουμουτσάκος επισήμανε πως η διαχείριση του προσφυγικού είναι εθνικό θέμα. «Κάθε πετυχημένη μεταναστευτική πολιτική μιας δημοκρατικής πολιτείας ορίζεται από 2 κριτήρια. Τον σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα και στην ανθρώπινη ζωή και 2ο τον σεβασμό στην ασφάλεια της χώρας υποδοχής και στους πολίτες της. Το σωστό μείγμα μεταξύ του να διασφαλίζουμε την ασφάλεια της χώρας και των πολιτών  και των ανθρώπινων δικαιωμάτων είναι αυτό που ζητάμε για αυτό το οποίο έκρινε ο πρωθυπουργός και ορθώς να μπει η μεταναστευτική πολιτική κάτω από τη μεγάλη ομπρέλα του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη".

Αναφερόμενος στα νησιά ο κ. Κουμουτσάκος είπε πως η εικόνα θα είναι σύντομα πολύ καλύτερη. «Ο αγώνας θα δοθεί στο εσωτερικό, στον Έβρο, στη Μόρια, στο Βαθύ και στο εξωτερικό όπου χρειάζεται. Έχουμε συνείδηση του μεγέθους του προβλήματος και την πολιτική βούληση, που γρήγορα θα δείτε αποτελέσματα. Πρώτα θα εξετάσουμε τον ρυθμό εξέτασης των αιτημάτων ασύλου".

Σε ερώτηση των δημοσιογράφων αν θα υπάρχουν κλειστά κέντρα κράτησης, ο κ. Κουμουτσάκος απάντησε «Οι προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης επί όλων των θεμάτων θα γίνουν στην ώρα τους», ενώ αναφερόμενος στην κριτική στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ για την ένταξη της Μεταναστευτικής Πολιτικής στο  υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής επισήμανε μεταξύ άλλων: «Το αποτέλεσμα και η αποδοτικότητα της διαχείρισης του μεταναστευτικού/προσφυγικού από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν τους επιτρέπει να κάνουν επιθέσεις γιατί είναι κάτω του μετρίου».





Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required