7 Σεπ 2019

"Απόπλους" - Κυκλοφόρησε το 80ό τεύχος

"Απόπλους σαμιακών γραμμάτων και τεχνών περιήγηση". Τεύχος 80ό, καλοκαιρινό του 2019. Το ταξίδι του Απόπλου, διανύει το 30ό του έτος. Το νέο τεύχος με το ωραίο εξώφυλλο περιλαμβάνει θέματα ποικίλα και σαμιακά. Ποίηση, πεζογραφία, ιστορία, λαογραφία, φιλολογία, δοκίμια και άλλα κείμενα για απαιτητικούς και μη αναγνώστες. Στο Ημερολόγιο Καταστρώματοςγια μια ακόμη φορά ο Απόπλους θίγει το μεγάλο ζήτημα της προσφυγικής - μεταναστευτικής κρίσης που δεν φαίνεται να βρίσκει λύση. «Παραμένει άλυτο, γίνεται μόνιμο και διαρκές ... Το προσφυγικό παίρνει άλλη μορφή...» 



Επίκαιρος ο προβληματισμός της συντακτικής ομάδας του περιοδικού. Το 80ό τεύχος ασχολείται περισσότερο με τον τόπο μας όπως είναι ο τίτλος πεζοποιήματος του Μανώλη Κάρλα: «Ο τόπος μας είναι μικρός, σαν καμαρούλα βολική με μιαν αυλή δυο πήχες και με περβόλι της τη θάλασσα. Όμως στις αλυκές και στα ελώδη είχαμε πάντα χώρο για διαβατάρικα πουλιά κι Αγία Τράπεζα στα σπίτια μας για ξένους και ικέτες. Να τους φιλοξενήσουμε όσο χρειάζεται και με την Άνοιξη να επιστρέψουν στις πατρίδες τους ή να γυρέψουν ευρυχωρίες, σέβας και δουλειά και σ’ άλλες πολιτείες.» 

Στις τελευταίες σελίδες, όπως πάντα, δημοσιεύονται βιβλιοπαρουσιάσεις σαμιακού ή γενικότερου ενδιαφέροντος.

Το παρόν τεύχος τιμάται προς 10 €. Η συνδρομή των τεσσάρων τευχών είναι 25€. Η έκδοση και κυκλοφορία του απόπλου στηρίζεται στους συνδρομητές του, τους οποίους θερμά ευχαριστεί.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required