30 Σεπ 2019

Εξέφρασαν με κοινή δήλωση την αγανάκτησή τους για το Μεταναστευτικό

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα, μετά από πρόσκληση που απέστειλε ο Δήμαρχος Ανατολικής Σάμου, κ. Γεώργιος Στάντζος, στους πρώην Δημάρχους, στην οποία παραβρέθηκαν οι πρώην δήμαρχοι Κώστας Καραμηνάς, Φίλιππος Πετρούσκας, Στέλιος Θάνος, Χριστόδουλος Σεβαστάκης, και Νίκος Μάρκου.


Ο πρώην δήμαρχος Σάμου κ. Μιχάλης Αγγελόπουλος απέστειλε επιστολή, με την οποία αφού επικροτεί την πρωτοβουλία του Δημάρχου - επισημαίνοντας πως δηλώνει ευρύτερη αντίληψη και ειλικρινή διάθεση ενωτικού μηνύματος που πρέπει να εκπέμπεται από το νησί μας-  τονίζει την ανάγκη συγκρότησης επιτροπής για το μεταναστευτικό-προσφυγικό ζήτημα, σε μόνιμη βάση, η οποία θα περιλαμβάνει αιρετούς και πολίτες ,προκειμένου να υπάρχει οργανωμένη θεσμική παρουσία σε όλα τα κέντρα αποφάσεων.

Οι Δήμαρχοι που συμμετείχαν στη σύσκεψη εξέφρασαν με κοινή δήλωση την αγανάκτησή τους για την εκρηκτική διάσταση που έχει λάβει το ζήτημα του μεταναστευτικού-προσφυγικού, τόσο για την τοπική κοινωνία της Σάμου , όσο και για την πατρίδα μας και απαιτούν τα παρακάτω:

· Οριστική κατάργηση του ΚΥΤ στην πόλη της Σάμου και την απόδοση του γηπέδου στο Δήμο Ανατολικής Σάμου κατά κυριότητα και χρήση.

· Τη διαρκή και μαζική αποσυμφόρηση του νησιού.

· Τη δημιουργία μιας ελεγχόμενης μικρής δομής εκτός πολεοδομικού ιστού.

· Τη γρηγορότερη διεκπεραίωση ταυτοποίησης και αναχώρησης των προσφύγων – μεταναστών από το νησί.

· Την αποτελεσματικότερη φύλαξη των θαλασσίων συνόρων από τις εθνικές και ευρωπαϊκές δυνάμεις .

· Την έμπρακτη στήριξη της Ε.Ε στην Ελλάδα καθώς και την άμεση υλοποίηση των αποφάσεων της σύσκεψης, υπό τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη- των Περιφερειαρχών της χώρας- για ισοκατανομή ανά περιφέρεια του πληθυσμού των προσφύγων-μεταναστών.

Αναμένοντας και την επίσκεψη του αρμόδιου Κυβερνητικού κλιμακίου που αποφάσισε και ζητά το Δημοτικό Συμβούλιο στις 25/09/2019, θα υπάρξει και νέα σύσκεψη για το θέμα του μεταναστευτικού – προσφυγικού αλλά και για θέματα αναπτυξιακής προοπτικής του Δήμου μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required