6 Οκτ 2019

Στάντζος στο "Θέμα 104,6" - Πάνω από 6.000 άτομα στα όρια της πόλης

Δύσκολες ώρες συνεχίζουν να περνούν κάτοικοι και επισκέπτες των νησιών του ανατολικού Αιγαίου καθώς συνεχίζονται καθημερινά οι αφίξεις μεταναστών και προσφύγων με βάρκες από τουρκικά παράλια.

«Ο υπερπληθυσμός έχει ξεπεράσει τα όρια. Σήμερα ήρθαν 70 άτομα και άλλα 10 εντοπίστηκαν σε ταχύπλοο» δήλωσε στον ΘΕΜΑ 104,6 ο δήμαρχος ανατολικής Σάμου Γιώργος Στάντζος. Όπως είπε, στο κέντρο υποδοχής στο Βαθύ «πάνω από 6.000 άτομα είναι συγκεντρωμένα στα όρια της πόλης» με τη χωρητικότητα του κέντρου να έχει ξεπεραστεί κατά σχεδόν οχτώ φορές.

«Είναι ανύπαρκτη η κανονικότητα της δικής μας ζωής» είπε ο κ. Στάντζος. Σύμφωνα με τον ίδιο οι μετανάστες «αποψιλώνουν οικοδομές για να στηρίξουν τις φαβέλες, κάνουν διαρρήξεις για να πάρουν χρήσιμα είδη οικοσκευών, για να μην θέσω το εθνικό θέμα στα σύνορα».

«Η κατάσταση δεν πάει άλλο. Η πρωτεύουσα της Σάμου είναι απαγορευτική για τους τουρίστες. Σκεφτείτε να πάτε σε μια πόλη γεμάτη με δυστυχία» πρόσθεσε.

Ο δήμαρχος Ανατολικής Σάμου χαρακτήρισε θετικά τα όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης την Παρασκευή στη Βουλή απαντώντας σε ερώτηση του Γιάνη Βαρουφάκη στην «ώρα του πρωθυπουργού» με τον πρωθυπουργό, μεταξύ άλλων, να εξαγγέλλει και τη μεταφορά 20.000 αιτούντων άσυλο από τα νησιά σε δέκα περιφέρειες μέσα στο 2020.


«Περιμένουμε μαζικό απεγκλωβισμό και των 6.000 που βρίσκονται στο νησί» είπε ο κ. Στάντζος σημειώνοντας ότι τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου μετατρέπονται σε «ανοιχτές φυλακές».

Τάχθηκε, δε, υπέρ της μετατροπής του κέντρου υποδοχής στο Βαθύ σε κλειστό προαναχωρησιακό κέντρο «και να γίνει μικρότερης χωρητικότητας».


Πηγή: https://www.liberal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required